vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a inaugurat lucrările la noul cămin studențesc

  de Special Arad | 29 octombrie 2019, 5:59 PM | Educaţie

  0

  Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a inaugurat ieri, lucrările la noul cămin al universității ce va fi situat în Calea Zimandului, nr.8, în curtea Facultății de Design. Slujba de sfințire a pietrei de temelie a fost oficiată de către ÎPS Timotei Seviciu împreună cu un sobor de preoți format din prof.univ.dr. Cristinel Ioja, decanul facultății de Teologie și arhidiacon lector univ.dr.   Tiberiu Ardelean.  Au participat alături de rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile, cei trei prorectori ai universității  prof.univ.dr Codruța Stoica, prof.univ.dr. Alexandru Popa, conf.univ.dr. Teodor Cilan prefectul Aradului, Florentina Horgea, președintele Consiliul Județean,  Marinel Cionca, viceprimarul Aradului, Ionel Bulbuc, precum și reprezentanți ai firmei de construcții.

  Finanțarea este asigurată din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții. Valoarea investitiei se ridică la aproape 14 milioane lei  iar universitatea contribuie cu 1 milion lei ce reprezintă  cheltuieli pentru asigurarea utilităților.

  Căminul va avea 4 etaje, lift, mansarda și o capacitate de 56 camere fiecare cu baie, sistem de aer condiționat. De asemenea vor fi săli de mese cu chicinetă, săli de lectură, spălătorie și uscătorie, totul conform standardelor. În curtea instituției este prevăzut un rezervor PSI cu o capacitate de 162 metri cubi apă, pentru respectarea standardelor privind securitatea la incendiu.  Termenul  de finalizare al lucrărilor este de 12 luni.

  „Este un moment important pentru universitatea noastră. Suntem printre puținele universități din țară care au primit finanțare pentru construirea unui cămin studențesc și sper, ca peste un an, să fim din nou împreună pentru a tăia paglica noului cămin. Aș vrea să mulțumesc încă o dată autorităților locale pentru sprijinul acordat în obținerea avizelor și pentru tot suportul tehnic acordat colegilor mei care au întocmit documentația. Dezvoltarea universității este o prioritate pentru întreaga comunitate academică și sunt convinsă că vom reuși să impunem Aradul pe harta sistemului universitar românesc”, a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.