Reguli de bază pentru întreținerea corectă a șemineului pe lemne (P)

  de - | 8 octombrie 2020, 10:02 AM | Advertorial

  0

  Datorită avantajelor sale numeroase, șemineul este din ce în ce mai întâlnit în spațiile de locuit. Acesta se integrează în orice decor și stil arhitectural, oferă confort termic superior și necesită investiții minime pentru a funcționa pe termen lung. Însă, pentru a te putea bucura de toate aceste beneficii este obligatoriu să respecți o serie de recomandări tehnice cu privire la întreținerea acestora.

  Indiferent că deții un semineu lemne, pe gaz, un termoșemineu sau o sobă pe lemne, este important să te asiguri de buna funcționare a acestuia. Pentru acest lucru ai nevoie de personal calificat precum specialiștii sibieni de la PEFOC, ajutați de cei peste 20 de ani de experiență din universul fascinant al soluțiilor de încălzire alternativă.

  Pentru a înțelege pe deplin ce presupune întreținerea și mentenanța corectă a unui șemineu sau focar de semineu pe lemne, există o serie de caracteristici pe care ți le vom face cunoscute în continuare.

  Mentenanța unui șemineu pe lemne – reguli de bază

  Șemineele pe lemne oferă un randament termic ridicat, motiv pentru care se află în topul preferințelor clienților. Însă, pentru a funcționa în condiții optime, acestea au nevoie de un coș fum ceramic, de inox, șamotă sau cărămidă, construit și curățat corespunzător. Iată de ce trebuie să ții cont:

  •   Solicită ajutorul unei echipe de profesioniști pentru inspecția și curățarea șemineului și a coșului de fum. Aceste procedee trebuie efectuate în mod obligatoriu, cel puțin o dată pe an;

  •   Evită orice fel de pericol prin instalarea unui sistem de detectare a fumului și gazelor generate de un posibil incendiu. Investește într-un sistem sigur și performant și asigură-te întotdeauna că este perfect funcțional;

  •   Dacă deții o soba semineu, montează o protecție metalică în jurul acesteia pentru a proteja copiii sau animalele de companie de căldura puternică degajată;

  •   În urma procesului de ardere a lemnelor rămâne cenușă. Nu uita să verifici tava în care se acumulează aceasta și să cureți cenușa pentru a evita blocarea fluxului de aer;

  •   Verifică periodic funcționalitatea șemineului. Cea mai simplă modalitate este să aprinzi câteva bucăți de lemn cu o umiditate sub 20% și să urmărești direcția fumului. În cazul în care fumul nu se ridică pe coș și se întoarce în cameră, înseamnă că există depuneri și reziduuri pe pereții coșului de fum ce trebuie îndepărtate;

  •   Oferă atenție lemnului folosit pentru alimentarea șemineului. Recomandarea specialiștilor este lemnul de esență tare precum cel de frasin, fag, stejar sau arțar.  Aceste tipuri de lemne nu doar că oferă mai multă căldură, dar ajută și la funcționarea optimă a șemineului.

  Așadar, aceștia sunt principalii pași pe care trebuie să îi urmezi dacă îți dorești un șemineu care să arate bine și să ofere confortul dorit, în condiții de siguranță deplină. Fie că ai nevoie de servicii de curățare profesională coș de fum sau ești interesat de achiziția și montajul unui șemineu, echipa PEFOC îți stă oricând la dispoziție cu informații, servicii și produse croite pentru fiecare buzunar. Sub sloganul “Noi facem tot, tu pui pe foc!” aici vei găsi și o gamă completă de accesorii, dar și cele mai apreciate soluții de încălzire alternativă, nemaiîntâlnite altundeva pe piața de specialitate din România.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.