vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Regulamentul care impune creșterea numărului de locuri de parcare la noile construcții a fost adoptat în CLM Arad

  de Raluca Medeleanu | 29 martie 2024, 11:50 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  imagine cu rol ilustrativ / Google Street View

  Aradul are de acum un act normativ care reglementează locurile de parcare aferente noilor construcții din oraș. Hotărârea a fost aprobată în unanimitate, joi, în Consiliul Local Municipal.

  Este printre puținele hotărâri adoptate în Consiliul Local la inițiativa consilierilor din toate grupările politice. Regulamentul a fost întocmit ca urmare a căderii de acord dintre Curcanu Dorian Florin (USR), Săbău Daniela (USR), Vlad Codrin-Dacian (USR), Chifa Ioan (USR), Stana Florin-Sebastian (USR), Costea Cătălin (USR), Mayer Siegfried (USR), Buruc Alexandru-Cosmin (USR), Cheșa Ilie (PSD), Aur Csilla (PSD), Galea Cristian-Aurel (PMP), Vornicu Dorina-Stela (PMP), Faur Lazăr (PNL), Barb Petru Nistor (PNL), Korodi Dan-Andrei (PNL), Horvath Julia (UDMR), Fordon Decebal-Ciprian (PNL), Mariș Florin (PNL), Gaman Ioan (PNL), Waas Liliana-Viorica (PNL), Naaji Antoanela-Luciana (PNL), Ilioni Florin (PNL) și Bognar Levente Grigorie (UDMR).

  În ultimii ani, un singur astfel de proiect susținut la comun, între toți consilierii locali, a trecut de vot. Este vorba de un regulament ce vizează tot urbanismul, prin care s-a impus creșterea procentului de spațiu verde la noile construcții.

  • Citește și: La Arad a fost votat un proiect ce impune spații verzi mai mari la noile construcții. Este o premieră în România · Special Arad

  Proiectul ce prevede reglementarea locurilor de parcare a fost adus în atenția publică în ianuarie, când a fost publicat la transparență decizională pe site-ul Primăriei Arad și a fost votat în ședința de consiliu de joi, 28 martie.

  „Am reușit să adoptăm un proiect de hotărâre care pune orașul Arad în elita orașelor din România care pun un accent mai pronunțat pe dezvoltarea urbană. Proiectul se referă al creșterea numărului de locuri de parcare la noile construcții, în special pentru blocuri. Dacă până acum se prevedea un singur loc de parcare per apartament la noile blocuri, de acum încolo se vor prevedea 1,5 locuri. De asemenea, proiectul se referă și la alte tipuri de funcțiuni, clădiri administrative, școli și așa mai departe. Aș vrea să mulțumesc tuturor consilierilor locali care au votat acest proiect și în special celor de la urbanism”, a spus consilierul Dorian Curcanu.

  Hotărâri locale similare pentru o astfel de reglementare mai sunt adoptate, momentan, în țară doar la Oradea și Craiova.

  Mai jos vă prezentăm prevederile noului regulament aprobat la Arad:

  • Citește și: Despre parcările din Arad, numai de bine. Dar nu în anul 2024. Nicio parcare nouă (nici) în acest an · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.