Reddit a primit o finanţare de 50 de milioane de dolari și vrea să împartă banii cu fanii din comunitate

  de Special Arad | 3 octombrie 2014, 1:14 PM | Social Media

  0

  Site-ul de social news Reddit a finalizat recent o rundă de finanţare în valoare de 50 de milioane de dolari şi plănuieşte să împartă banii cu fanii din comunitate, scrie GadgeTrends.

  Renumitele fonduri de capital Andreessen Horowitz şi Sequoia Capital au principalii finanţatori ai aşa numitulului front page al internetului, site-ul Reddit, în această rundă de finanţare.

  Printre cei care şi-au pus încrederea şi banii în Reddit se numără Y Combinator – incubatorul de afaceri care a ajutat la lansarea iniţială a site-ului – , Peter Thiel, Ron Conway, Paul Buchheit, Jared Leto, Jessica Livingston, Kevin şi Julia Hartz, Mariam Naficy, Josh Kushner, Calvin Broadus Jr. – cunoscut ca Snoop Dogg – şi CEO-ul Reddit, Yishan Wong.

  Şi acum se pare că şi comunitatea va deveni unul dintre investitori. Potrivit lui Wong, investitorii din această rundă au fost de acord să cedeze 10% dintre acţiuni în favoarea comunităţii ca recunoaştere a rolului pe care aceasta o joacă în succesul Reddit.

  În acelaşi timp, Wong a declarat că Reddit se gândeşte să creeze o cripto-monedă care să devină interschimbabilă pentru acţiunile Reddit, urmând ca aceasta să fie distribuită membrilor comunităţii.

  Fondat în 2005, site-ul atrage aproximativ 133 de milioane de persoane în fiecare lună. Aceştia postează ştiri, imagini şi conţinut divers pe care apoi comunitatea îl votează ca fiind bun sau nu. Dacă un link devine viral pe Reddit, este urmat de un trafic masiv din alte site-uri.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.