sâmbãtã, 23 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Probleme la Untold. Ce reclamații au fost legate de festival? „ Bine bă că vindeți bilete gârlă și restricționați accesul după aia”

  de - | 7 august 2017, 12:08 PM | Monden

  0

  Ca o dovadă că Untold s-a întins „mai mult decât îi este pătura”, cum se spune, iată în premieră anul acesta, câteva reclamații de la participanți, care nu se prea dau „pe post”, ca reclamele. Culmea e că și acestea sunt ignorate, pe același principiu pe care sunt ignorați și ceilalți nemulțumiți de festival: sunt prea puțini ?

  Andrei Groza: Un singur exit pentru plebe! Felicitări pentru că implicați jandarmeria în scandaluri inutile. Unul dintre multele motive pentru care Untoldul începe să devină un Minor Festival.

  Andreea Gligor: Bine că ați vândut peste capacitate. Culmea, în primii 2 ani nu au fost probleme. Nici nu s-a stat în prima zi de festival la cozi de parca ne-ar fi dat cineva mâncare pe cartela. Poate dacă ascultați toate doleanțele privitoare la accesul minorilor, nu se umplea Polivalenta cu copii de 15 ani care nu au ce cauta într-un loc unde se consuma atât alcool. Bine, știm, va doare undeva. Banul sa iasă!

  Ioan Vlad: Bine bă că vindeți bilete gârlă și restricționați accesul după aia… poi vindeți bilete în funcție de câte locuri aveți, nu dați drumul în prostie la imprimante… dacă vine ISU, câți ar trebui sa fim pe stadion? ?

  Ce reclame au mai apărut la Untold?
  Cea mai penibilă a fost cea cu taximetristul poet, cu „insula bucuriei, parcă ar fi Jocurile Olimpice ale Muzicii”. Am nevoie de un camion de emetiral… îmi vine sa vărs – comentează Zacuschi. Deja o dăm în propaganda nord-coreeana cu Clujul? se amuză Sunset_overdrive. Doar nu o să se plângă un taximetrist care-și freacă acum burta ca face bani în 4 zile cât într-o lună buna de muncă – vine replica clujeanului thenodfactor pe Reddit.

  Naughty_Pickle, un alt user din Cluj, comentează apropos de sunet: Depinde foarte mult de unde sta fiecare. În Mărăști de exemplu nu se aude la fel de tare ca și în Faget și asta din cauza faptului ca sunetul nu are la fel de multe obstacole ca sa fie diminuat. Pe mine unul nu ma deranjează în general zgomotul (cu atât mai putin de la Untold) da de-l prind pe mue ăla cu elicopteru….

  Și în reclamațiile evidențiate azi de semnatarii petiției, ca și în cele de ieri, revine același elicopter, care se pare că amplifică disconfortul sonor:

  Florina Filip-Florian: Locuim foarte aproape de parcul central; este anormal 4 nopți sa nu poți dormi, fără sa poți schimba cauza. Nu poți obliga toți oamenii care stau in jurul locației festivalului sa plece în concediu în perioada asta, sa închizi circulația și să interzici accesul în parcul Public! Minunat festival, dar schimbați-i naibii locația! Tărăboiul începe pe la 11-12 și se încheie la 6-8 dimineața a doua zi, și durează 4 nopți, asta dacă unii se întreabă de ce nu s-a plâns lumea la concerte și alte paranghelii de genul, care măcar se încheie la miezul nopții. Penibil, primăria Cluj!

  Cosmin Obogeanu: Am locuit în perioada Untold în vecinătatea locului de desfășurare a festivalului și o consider o experiență neplacută. E greu să nu te poți odihni 4 zile la rând de zgomotul acela infernal, sunt sigur ca decibelii depășesc cu mult limitele legale. Cred că nimeni, cu atât mai putin Primăria, poate obliga locuitorii la astfel de zgomot câteva zile la rând. Nu vreau sa ma gândesc persoanele cu probleme de sănătate ce locuiesc în imediata vecinătate cum au trecut peste cele 4 zile. Ințeleg ca municipalitatea câștigă, dar locuitorii din zonă sunt sacrificați? Cine decide pentru ei?

  Alina David: Nu am acces cu copiii în parcul central pe timp de weekend când e canicula afară și pentru că de 2 zile mă extermina elicopterul Untold la 23 noaptea.

  Alexander Kis: Se îngrădesc drepturile cetățenești pentru avantaje private. Nicăieri în lume nu se țin concerte în centrul unui oraș de câteva sute de mii de locuitori. Ce zic cei suferinzi care sunt internați în spitalul de pediatrie de pe Moților?

  Marta Petreu Vartic: 1. Muzica la Untold nu are limita de intensitate, deci încalcă o lege care ne protejează de poluarea sonoră 2. Festivalul e în centrul orașului, fapt care perturba viața naturală a orașului 3. E a treia noapte cînd muzica îmi face bum-bum în cap și nu pot dormi 4. Undele sonore pun în pericol viata pacienților din spitale, în cel mai nevinovat caz îi deranjează 5. Undele sonore pun în pericol clădirile vechi ale orașului 6. Consider că asupra mea este făcut un abuz sonor – nimeni nu are dreptul să ma oblige să ascult noapte de noapte o muzică ce îmi displace 7. Festivalul distruge Parcul orașului.

  Deci, categoric, acest festival trebuie exclus din oraș!

  Emil Pop: Clujenii nu sunt obligați să suporte aceasta țigănie ca sa facă niște privați profituri imense pe spatele cetățeniilor normali ai Clujului.

  Roxana Dragoste: Nu e normal ca festivalurile după care a fost acesta inspirat să se termine la ore decente fiind respectați riveranii, iar aici să își bată joc de noi nopți întregi. Dacă vor sa îl țină în oraș, atunci să se limiteze pana la 12-1 noaptea, iar dacă vor în continuare muzică până dimineața n-au decât să îl scoată din oraș.

  Citiți restul comentariilor aici.

  sursa: cluj.pro

  sursa foto: Untold

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.