RCS & RDS va cumpăra Pro TV?

  de Special Arad | 25 octombrie 2016, 3:29 PM | Naţional

  0

  Informația nu este nouă. Zvonurile au început să curgă încă de când MediaPro a cedat RCS-ului toate posturile sale de radio, în frunte cu Pro FM, și s-a vehiculat intenția de a scoate la vânzare și cel mai important post tv generalist din România, ProTV. În luna aprilie a acestui an, jurnalistul Cătălin Tolontan a divulgat informația potrivit căreia RCS-RDS a vrut să cumpere mai întâi Acasă TV, cel de-al doilea canal ca audiență deținut în România de americanii de la CME. „Tratativele sînt serioase, problema e că CME ar vrea să își vîndă toate operațiunile din România, inclusiv perla coroanei: ProTV”, a scris la vremea respectivă Tolontan, citând o sursă implicată în negocierile respective. Ieri, comisarul.ro a venit cu dovezi noi care ar putea duce la o eventuală tranzacție. 

  RCS & RDS, cea mai mare companie de comunicaţii fixe din România, va împrumuta 375 de milioane de euro printr-o emisiune de obligațiuni și 1,43 miliarde de lei (317 milioane de euro) prin contractarea unui credit bancar, ambele derulate prin compania-mamă Cable Communications Systems, înregistrată în Olanda, şi garantate cu activele companiei. Informaţiile sunt dezvăluite de agenţia de rating Standard & Poor’s (S&P), care a confirmat luni ratingul Cable Communications Systems (RCS & RDS) la “B+” şi şi-a modificat perspectiva asupra companiei de la stabilă la pozitivă, anunţând posibilitatea unei îmbunătăţiri a ratingului în următoarele 12 luni.

  Această informație a venit pe piața din România cu doar câteva zile înainte ca AT&T să cumpere TimeWarner pentru +85 miliarde USD, cash și stoc. În mod normal, după aprobările autorităților, finalizarea va avea loc spre sfârșitul anului viitor.

  Valoarea ProTV este estimată de specialiști la 300-400 milioane de dolari.

  TimeWarner este principalul actionar al CME, care este actionarul televiziunilor Protv. Însă AT&T nu va păstra în portofoliu CME. Din mai multe motive:

  Citește continuarea pe comisarul.ro

   

  Citește și despre „Cele 12 (nu chiar mega)corporații care controlează mass-media din România” (așa cum a stat situația în anul 2014)

  De asemenea, pentru cei interesați, iată și „Cele 6 megacorporații care controlează mass-media din America” (tot situația din anul 2014)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.