vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Miliardarul proprietar al PRO TV a murit într-un accident aviatic

  de Special Arad | 29 martie 2021, 9:55 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Miliardarul ceh Petr Kellner este printre cei 5 uciși în accidentul de lângă ghețarul din Alaska. Petr Kellner, cea mai bogată persoană din Republica Cehă conform listei Forbes a miliardarilor, a făcut parte din excursie, potrivit celor care au închiriat zborul, informează publicația THE NEW YORK TIMES.

  Un elicopter care transporta un grup de schiori s-a prăbușit sâmbătă lângă ghețarul Knik din Alaska, ucigând cinci persoane.

  Miliardarul ceh, Petr Kellner, a cărui valoare netă a fost estimată la Forbes de 17,5 miliarde de dolari, se afla la bordul elicopterului Airbus AS350 B3 când a coborât lângă ghețarul Knik, au declarat duminică reprezentanții cabanei de unde a închiriat aeronava.

  Kellner, în vârstă de 56 de ani, a fost ucis, alături de un alt oaspete al lojei montane Tordrillo, Benjamin Larochaix, tot din Republica Cehă; doi dintre ghizii lojei, Gregory Harms și Sean McMannany; și pilotul elicopterului, Zach Russel, au spus oficialii.

  Un supraviețuitor a fost dus în stare gravă, dar stabilă, conform soldaților din Alaska, care au spus că Consiliul Național pentru Siguranță în Transporturi va efectua o anchetă pentru a determina ce a cauzat accidentul. Cei care au intervenit de urgență au declarat că au fost anunțați la ora 22 sâmbătă că elicopterul nu se întorsese dintr-o excursie și că resturile dintr-un accident fuseseră observate lângă ghețarul Knik.

  O reprezentantă, care se află în Judd Lake, Alaska, a spus că nu știe ce a cauzat prăbușirea. Oficialii au declarat că elicopterul a fost operat de Soloy Helicopters în Wasilla, care nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

  În octombrie, a achiziționat o rețea europeană de difuzare majoră, Central European Media Enterprises, pentru 1,1 miliarde de dolari, ridicând îngrijorarea în Republica Cehă că rețeaua ar putea pierde independența. Dar într-o declarație publicată la acea vreme, domnul Kellner a declarat că achiziția a fost determinată de „un sentiment de responsabilitate” și a promis că rețeaua își va păstra obiectivitatea. CME conduce în România postul de televiziune PRO TV.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.