miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Ratonii continuă să uimească oamenii de știință. „Șobolanul” american e mai tare decât Spider-Man și o pisică cu nouă vieți la un loc! | Video

  de - | 25 septembrie 2018, 9:48 AM | Animal Special | Internaţional

  0

  O știre era cap de ziar în iunie, când un raton a reușit să escaladeze un bloc de 23 de etaje în St. Paul, Minnesota, ajungând în siguranță pe acoperiș. Se pare, însă, că nu e singurul cu astfel de apucături. Recent, un altul a încercat același lucru, dar la etajul 9 s-a poticnit și a căzut în gol. N-a pățit absolut nimic.

  De aceasta dată totul s-a petrecut în Ocean City, New Jersey. Odată ajuns la etajul 9, pe un perete exterior al clădirii, a părut că se răzgândește. S-a întors brusc și s-a aruncat în gol, scrie Ziare.com. Din fericire pentru el, jos era nisip, ceea ce i-a atenuat un pic căderea. Odată aterizat, n-a stat pe gânduri și a zbughit-o înainte ca vreunul dintre oamenii care stăteau să filmeze să-l întrebe de sănătate, arată Live Science.

  Ratonii sunt renumiți pentru agilitatea lor și pentru faptul că își pot roti corpul în feluri care nouă ne par inexplicabile, dar o astfel de reușită pare greu de explicat. Nu doar că animalul a reușit să ajungă pe sol în viață, dar după cum a zbughit-o e clar că nici nu a rămas cu sechele fizice.

  Până și oamenii de știință care au vizionat înregistrarea au rămas cu multe întrebări: „Sunt foarte surprins să aflu că un raton poate cădea de la o astfel de înălțime și să nu pățească nimic”, a declarat Sam Zeveloff, de la Universitatea Weber din Ogden, Utah.

  Până acum nu existau dovezi științifice că ratonii au astfel de talente. „Pot să sară dintr-un copac și să aibă câteva răni, dar să facă asta dintr-o clădire pare chiar ciudat”, a mai spus acesta.

  În acest caz, secretul pare să fi fost suprafața pe care a aterizat, care, cel mai sigur, i-a salvat viața animalului norocos, a adăugat omul de știință.

  Sursa: Ziare.com

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.