Ratonii continuă să uimească oamenii de știință. „Șobolanul” american e mai tare decât Spider-Man și o pisică cu nouă vieți la un loc! | Video

  de - | 25 septembrie 2018, 9:48 AM | Animal Special | Internaţional

  0

  O știre era cap de ziar în iunie, când un raton a reușit să escaladeze un bloc de 23 de etaje în St. Paul, Minnesota, ajungând în siguranță pe acoperiș. Se pare, însă, că nu e singurul cu astfel de apucături. Recent, un altul a încercat același lucru, dar la etajul 9 s-a poticnit și a căzut în gol. N-a pățit absolut nimic.

  De aceasta dată totul s-a petrecut în Ocean City, New Jersey. Odată ajuns la etajul 9, pe un perete exterior al clădirii, a părut că se răzgândește. S-a întors brusc și s-a aruncat în gol, scrie Ziare.com. Din fericire pentru el, jos era nisip, ceea ce i-a atenuat un pic căderea. Odată aterizat, n-a stat pe gânduri și a zbughit-o înainte ca vreunul dintre oamenii care stăteau să filmeze să-l întrebe de sănătate, arată Live Science.

  Ratonii sunt renumiți pentru agilitatea lor și pentru faptul că își pot roti corpul în feluri care nouă ne par inexplicabile, dar o astfel de reușită pare greu de explicat. Nu doar că animalul a reușit să ajungă pe sol în viață, dar după cum a zbughit-o e clar că nici nu a rămas cu sechele fizice.

  Până și oamenii de știință care au vizionat înregistrarea au rămas cu multe întrebări: „Sunt foarte surprins să aflu că un raton poate cădea de la o astfel de înălțime și să nu pățească nimic”, a declarat Sam Zeveloff, de la Universitatea Weber din Ogden, Utah.

  Până acum nu existau dovezi științifice că ratonii au astfel de talente. „Pot să sară dintr-un copac și să aibă câteva răni, dar să facă asta dintr-o clădire pare chiar ciudat”, a mai spus acesta.

  În acest caz, secretul pare să fi fost suprafața pe care a aterizat, care, cel mai sigur, i-a salvat viața animalului norocos, a adăugat omul de știință.

  Sursa: Ziare.com

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.