duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Răspopitul liberal, cu cornițele-n Curtea de Conturi Arad

  de O. Peniță | 10 august 2022, 4:43 PM | Culise | Topic special

  3

  Unde să te angajezi în această perioadă ca să-ți fie bine, călduț, lejer, să mergi nestresat în concediu, să nu te bată șefii la cap, să nu îți faci gânduri de șomaj sau că nu îți iei salariul? Bineînțeles, la stat! Și ca să îți fie și mai bine, adică să iei un salariu mult mai bun, peste medie, la stat, unde să te angajezi? Bineînțeles, la APIA sau Curtea de Conturi… printre altele. Nu am nominalizat mai multe instituții/regii fiindcă doar la cele două amintite o să ne referim punctual.

  Așadar, a fost concurs pentru ocuparea a trei poziții la Curtea de Conturi Arad. Bătălie mare, cunoștințe… nu știm, pregătire pentru examenele oral și scris… nu știm, însă știm că rezultatele au fost direct proporționale cu „pilele” puse în discuție.

  Și… pilele au „ras” adânc, atât de adânc încât pentru cele trei posturi de la Arad au luat examenele în ordine -nu neapărat ca medie- nevasta consilierului și finului lui Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, nimeni altul decat „părintele” liberal Noghiu (culmea că nevasta acestuia a dat examen fiind deja angajată la APIA Arad), o „apropiată” a primarului de la Curtici, Ban – și acesta prieten apropiat cu Iustin Cionca. Pentru al treilea post… părerile sunt împărțite: unii spun că ar fi câștigat examenul băiatul celebrului Săplăcan de la Stațiunea de Cercetare a Bovinelor, în timp ce alții bagă mâna în foc pentru o apropiată (nu știm dacă e chiar soție) a primarului de la Cermei.

  Bine, unii vor spune că nu înțeleg legătura dintre Iustin Cionca și Curtea de Conturi, cum ar putea domnul președinte să aibă un cuvânt atât de puternic încât să impună unii candidații în fața altora? Paranteză: am omis să vă spunem că au participat mai mulți la concurs… unii și mai bine pregătiți… iar alții tot din partidul domnului Cionca, dar cu mai puțină susținere… ca să zicem, așa, pe șleau, păi cum să nu fie simplă și „transparentă” treaba când facem publică legătura de prietenie dintre fostul ministru Claudia Boghicevici, membru PD, PD-L sau PNL, aflată acum în conducerea Curții de Conturi a României și domnul Cionca, încă din perioada când ambii erau deputați în Parlamentul României. Deci, în concluzie, „cheia” e cât se poate de simplă. Și, uite că deschide multe uși…

  Cât despre finul președintelui Cionca, consilierul Bogdan Noghiu, ce să spunem? Fiind tânăr, ne arată tuturor că și-a învățat bine lecția de partid: Nu te întreba ce poti face tu pentru țară, ci descurcă-te să primești cu vârf și îndesat ceea ce poate face țara pentru tine”. Scuzați-ne, domnule președinte (nu Cionca, Kennedy, că v-am „copiat” nițel ideea), dar altfel nu am avea cum cataloga parcursul tinerei doamne Noghiu în doar câțiva „anișori”: consilieră la CJ Arad, angajat la DAS Arad, APIA Arad și, acum, Curtea de Conturi Arad – toate instituții de stat. Ne cerem scuze, iertați-ne, putem cataloga și altfel: soțul doamnei Noghiu este văzut în lumea politică/administrativă/preoțească/de afaceri ca fiind un adevărat paj (căci fin este deja) al ușii cabinetului președintelui Iustin Cionca: cine nu dă „cu capul”, nu intră! Și-atunci cum să nu considere un mizilic o angajare la Curtea de Conturi? Mai ales că este și în grațiile doamnei Boghicevici încă din vremurile în care, elev fiind, părea doar un viitor preot necăjit. Între timp, a dat Biblia pe statut și este orice, numai necăjit, nu!

  Și când ne gândim că noii angajați vor verifica administrațiile din Arad, ne apucă durerea de cap și „dorul” de a pleca din țară…

  Sursa foto: www.ortodox.ro

  curtea de conturi arad concurs

  Nu știm care, acum v-am spus cam cum, dar astea sunt rezultatele protejate de GDPR…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Da cine e supărat rău, ca nouă soție nu a luat examenul, începe cu D, ca fosta soție,, ca ăștia sunt veșnic pe funcție, nu ne povestește ca tb sa fii capabila/a sa ocupi orice funcție, nu doar sa vrei.., și sa scoți pieptul la înaintare, oricum mă bucur ca toți sunt mai nou, cu credința., în cine? în cumnat…

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.