Raportul ANI rămâne în picioare! Prefectura a emis ordinul de demitere a primăriței din Gurahonț

  de Mihai Todoca | 11 mai 2021, 3:14 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Ana Lenuța Moțica a primit ordinul de demitere din funcția de primar al Gurahonțului fiind înștiințată de Prefectură că i-a încetat mandatul de primar ca urmare a deciziei ICCJ.

  Astfel că  cel care va prelua conducerea comunei este viceprimarul Daniel Blaj, până la organizarea unor noi alegeri.

  Conform raportului ANI, Moţica s-a aflat timp de 2 ani în stare de incompatibilitate, fiind atât primar, cât şi membru în Consiliul de Administraţie al Liceului „Ioan Buteanu” din comună: „În perioada 4 septembrie 2012 – 9 aprilie 2014, Ana Lenuţa Moţica a exercitat simultan funcţia de primar şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Ioan Buteanu Gurahonţ, judeţul Arad, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, aplicabile în perioada supusă evaluării şi ale dispoziţiilor art. 91, alin. (3), teza 1 din acelaşi act normativ”.

  Potrivit articolului 87 din Legea 161/2003, funcţiile de primar şi viceprimar precum şi cele de preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean sunt incompatibile cu exercitarea funcţiilor la instituţiile publice.

  Citește și Primarul comunei Gurahonț, declarat incompatibil de ANI

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.