duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primarul comunei Gurahonț, declarat incompatibil de ANI

  de Raluca Medeleanu | 24 iulie 2018, 11:04 AM | Administraţie

  0

  Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 10 foști și actuali aleși locali, dintre care unul chiar din județul Arad, anume primarul comunei Gurahonț, Ana Lenuța Moțica.

  Mai exact, ANI a constatat că aceasta, în perioada 4 septembrie 2012 – 9 aprilie 2014 a exercitat simultan funcția de primar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului „Ioan Buteanu” Gurahonț, județul Arad, încălcând astfel dispozițiile din Legea nr. 161/2003 aplicabile în perioada supusă evaluării.

  În atenția ANI sunt și aleși locali din comuna Perișani, județul Vâlcea, comuna Zorlențu Mare, județul Caraș-Severin, orașul Rovinari, județul Gorj, comuna Drăguțești, județul Gorj, comuna Ramna, județul Caraș-Severin, comuna Brebu, județul Caraș-Severin, comuna Răsmirești, județul Teleorman, orașul Mizil, județul Prahova și municipiul Orșova, județul Mehedinți.

  Potrivit Agenției Naționale de Integritate, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.