vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Raiffeisen Bank ia în considerare părăsirea Rusiei, posibil și a Ucrainei

  de - | 1 martie 2022, 4:29 PM | Internaţional

  0

  Raiffeisen Bank International (RBI), care controlează Raiffeisen Bank România, intenționează să părăsească Rusia, au declarat pentru Reuters două persoane care apropiate situației, scrie HotNews. Această mișcare ar transforma Raiffeisen Bank în prima bancă europeană care face acest lucru după invadarea Ucrainei.

  Decizia nu este iminentă, dar ar putea fi declanșată dacă businessul băncii ar presupune nevoi suplimentare de capital, a spus una dintre persoane.

  RBI a activat în Rusia de la prăbușirea Uniunii Sovietice în urmă cu treizeci de ani, iar afacerile sale acolo au propulsat banca pe locul al zecelea ca active, iar anul trecut profiturile băncii în Rusia au contribuit cu aproape o treime la profitul net al grupului (care a fost de 1,5 miliarde de euro).

  Mai multe companii străine cu operațiuni în Rusia se luptă să se adapteze sancțiunilor impuse Moscovei de către Occident, printre acestea numărându-se firme precum giganții energetici BP și Shell.

  Sursa: HotNews

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.