duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Raed Arafat, atacat din nou la Curtea de Apel București! Primarul Seleușului cere anularea ordinului DSU de carantinare a localităților Seleuș și Moroda

  de Mihai Todoca | 7 august 2020, 9:24 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  După ce Curtea de Apel Bucureşti a admis, marţi, cererea autorităţilor locale din comuna Gornet, judeţul Prahova, de anulare a ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) privind intrarea în carantină a localităţii, a venit rândul autorităților arădene să meargă pe calea dării în judecată pentru anularea deciziei de carantinare a localităților Seleuș și Moroda.

  De menționat că în cazul comunei Gornet, magistrații au respins cererea autorităţilor locale ca DSU să plătească daune de 4 milioane euro și a admis doar ridicarea carantinei, decizia instanţei nefiind definitivă, însă este cu titlu executoriu.

  Primarul din Seleuș, Cristian Branc, însă nu dorește nici o compensație bănească și așa cum ne-a și comunicat dorește doar ridicarea carantinei din localitățile pe care le păstorește, atacând în instanță la Curtea de Apel București, ordinul dat de DSU.

  Lucru pe care l-a și făcut public cetățenilor printr-o postare pe facebook:

  „Stimați locuitori ai comunei Seleuș,
  Doresc să vă informez că am atacat la Curtea de Apel București, Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, nr.4659263 din 01.02.2020 prin care s-au carantinat localitățile Seleuș și Moroda.
  În documentul depus la instanță am prezentat date și informații care descriu realitatea cu care oamenii din comuna Seleuș se confruntă. E greu pentru întreaga noastră comunitate, din motive pe care le cunoașteți foarte bine, iar acțiunea depusă în instanță are ca scop eliminarea inconvenientelor. Mă cunoașteți foarte bine și știți că sunt mereu în sprijinul oamenilor, a tuturor seleușenilor, morodanilor și iermătanilor, care întâmpină dificultăți. Situația actuală cauzată de această pandemie nu a putut fi anticipată, însă vreau să vă asigur pe toți locuitorii comunei Seleuș de tot sprijinul meu. Este datoria mea ca primar, ca fiu al acestei comunități, dar e și convingerea că în aceste momente trebuie să fim uniți și să ne ajutăm unii pe alții.”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.