miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Raed Arafat vine la Arad. 40 de pompieri români sunt trimiși în Franța, în lupta cu incendiile de pădure

  de Special Arad | 29 iulie 2023, 12:49 PM | Naţional | Știri Arad

  0

  (foto: resilienceamidstchallenges.com / captură video Facebook - IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania)

  În perioada 30 iulie – 2 septembrie 2023, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc.

  Astfel, mâine, 30 iulie, primul contingent, care însumează 40 de pompieri și 3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure (3000 l), o cisternă (30.000 l), o autospecială cu capacitate mare (10.000 l), un microbuz de transport personal și un autocar, va începe deplasarea către Franța, pe ruta Arad – Nădlac – Budapesta – Geneva – Marsilia.

  Activitatea va fi marcată prin organizarea unei conferințe de presă la care vor participa Secretarul de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, și prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, colonel Constantin Florea.

  Și în Grecia sunt prezenți pompieri români

  În Grecia, unde situaţia este „provocatoare”, sunt în prezent aproximativ 500 de pompieri veniţi din Europa, dintre care 130 din România, care intervin pentru stingerea incendiilor.

  „Acolo sunt pompieri din mai multe ţări şi noi facem parte din forţa de intervenţie a Protecţiei civile europene, cu aprobarea Guvernului şi a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. În prima fază, am mers pentru prepoziţionare, cum o să facem şi în Franţa, o să prepoziţionăm o echipă timp de o lună. Acolo a fost o echipă de 40 de persoane, care a început să se implice în intervenţii din a doua jumătate a lunii iulie, după care a devenit necesară suplimentarea forţelor. Am suplimentat în două tranşe – o tranşă de 40 de persoane şi încă un număr de autospeciale, după care am trimis ultima tranşă de 50 de persoane, cu un număr de autospeciale”, a spus Arafat, citat de Ziare.com.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.