duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Putin a semnat Legea cenzurii! Lista posturilor occidentale interzise în Rusia

  de - | 5 martie 2022, 11:44 AM | Internaţional

  0

  Vladimir Putin a semnat legea prin care impune cenzura totală în Rusia, iar jurnaliştii riscă până la 15 ani de închisoare sau trimiterea într-un lagăr de reeducare, scrie money.ro, precizând că mai multe posturi occidentale şi-au suspendat transmisia la Moscova.

  Lista posturilor occidentale care nu vor mai emite în Rusia:

  1. CNN

  2. CBS News

  3. Bloomberg

  4. ABC News

  5. BBC

  6. CBC

  Principalele prevederi ale legii împotriva fake news, în Rusia:

  • pentru ştiri false date cu bună ştiinţă – o amendă de la 700 de mii la 1,5 milioane de ruble sau până la 3 ani într-un lagăr de reeducare.

  • pentru ştiri false generate de oficiali, un grup organizat, cu crearea artificială de dovezi sau motivate de ură sau duşmănie – amendă de la 3 la 5 milioane de ruble sau de la 5 la 10 ani închisoare
  • pentru ştiri false date cu bună ştiinţă, care au consecinţe grave – de la 10 la 15 ani închisoare
  • pentru apeluri de a preveni folosirea trupelor ruse pentru a proteja interesele Rusiei, pentru a menţine pacea şi securitatea sau pentru discreditarea unei astfel de utilizări (dacă contravenientul a fost adus la răspundere administrativă pentru acest lucru la începutul anului) – o amendă de 100 de mii la 300 de mii de ruble sau până la 3 ani într-un lagă de reeducare.
  • pentru cereri de sancţiuni împotriva Rusiei (dacă contravenientul a fost adus la răspundere administrativă pentru aceasta la începutul anului) – o amendă de până la 500 de mii de ruble sau până la 3 ani într-o colonie penală”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.