Putin a semnat Legea cenzurii! Lista posturilor occidentale interzise în Rusia

  de - | 5 martie 2022, 11:44 AM | Internaţional

  0

  Vladimir Putin a semnat legea prin care impune cenzura totală în Rusia, iar jurnaliştii riscă până la 15 ani de închisoare sau trimiterea într-un lagăr de reeducare, scrie money.ro, precizând că mai multe posturi occidentale şi-au suspendat transmisia la Moscova.

  Lista posturilor occidentale care nu vor mai emite în Rusia:

  1. CNN

  2. CBS News

  3. Bloomberg

  4. ABC News

  5. BBC

  6. CBC

  Principalele prevederi ale legii împotriva fake news, în Rusia:

  • pentru ştiri false date cu bună ştiinţă – o amendă de la 700 de mii la 1,5 milioane de ruble sau până la 3 ani într-un lagăr de reeducare.

  • pentru ştiri false generate de oficiali, un grup organizat, cu crearea artificială de dovezi sau motivate de ură sau duşmănie – amendă de la 3 la 5 milioane de ruble sau de la 5 la 10 ani închisoare
  • pentru ştiri false date cu bună ştiinţă, care au consecinţe grave – de la 10 la 15 ani închisoare
  • pentru apeluri de a preveni folosirea trupelor ruse pentru a proteja interesele Rusiei, pentru a menţine pacea şi securitatea sau pentru discreditarea unei astfel de utilizări (dacă contravenientul a fost adus la răspundere administrativă pentru acest lucru la începutul anului) – o amendă de 100 de mii la 300 de mii de ruble sau până la 3 ani într-un lagă de reeducare.
  • pentru cereri de sancţiuni împotriva Rusiei (dacă contravenientul a fost adus la răspundere administrativă pentru aceasta la începutul anului) – o amendă de până la 500 de mii de ruble sau până la 3 ani într-o colonie penală”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.