duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Puși pe drumuri de RETIM, cetățenii unui oraș arădean primesc un ajutor nesperat chiar din buzunarul primarului lor

  de Andrei Fuliaș | 14 aprilie 2018, 10:41 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  (foto: banatulazi.ro)

  Pare-se că subiectul legat de contractul de salubrizare pe care „Zona 1” a județului Arad îl are cu cei de la RETIM este inepuizabil. Special Arad a scris în mai multe rânduri despre problemele generate de către semnarea noului contract de salubrizare pentru această zonă importantă a județului Arad, din care fac parte mai multe comune, orașe, dar și municipiul Arad. Am scris și despre Prețul gunoiului din Arad, crescut din pix – o „afacere” care poate arunca în aer licitația pentru salubrizarea județului, dar și despre modul în care Primăria Arad face jocul Retim-ului și pune pe drumuri zeci de mii de arădeni! Ca să ai pubelă pentru gunoi, trebuie s-o ridici și să o tragi după tine prin tot Aradul!

  Revenim acum asupra salubrizării „Zonei 1” și vedem ce decizie a luat un primar arădean pentru ca pubelele de gunoi să ajungă la cetățenii localității pe care o păstorește. Vorbim despre Bogdan Ban, primarul orașului Curtici, care, în căutare de variante pentru a veni în ajutorul cetățenilor care s-au văzut obligați să se deplaseze până în locațiile stabilite de RETIM pentru a-și lua pubelele de gunoi, a decis să sară în ajutorul lor și a plătit din buzunarul propriu transportul acestor pubele de la locația stabilită de RETIM și până acasă la fiecare cetățean.

  Acesta a făcut și un anunț public, pe pagina personală de Facebook:

  bogdan ban curtici postare

  L-am contactat pe Bogdan Ban pentru a-l întreba de ce s-a ajuns ca un primar să plătească din buzunarul propriu transportul acestor pubele către cetățeni, deși normal ar fi fost ca distribuția pubelelor către cetățeni să o facă firma RETIM, cea care a câștigat licitația pentru salubrizare.

  „Am tot stat și ne-am gândit ce putem să facem pentru ca cetățenii din Curtici să poată ajunge mai ușor în posesia acestor pubele. Primăria nu poate plăti acest transport și nu poate distribui aceste pubele pentru că nu există cadru legal pentru a face astfel de cheltuieli. Totodată, nu puteam nici să lăsăm ca fiecare cetățean în parte să fie pus pe drumuri pentru a-și lua pubelele. Am ajuns la concluzia că singura soluție era ca cineva să suporte cheltuielile unui transport comun al acestor pubele, așa că am decis să plătesc eu un tractor și un șofer pentru transport”, a precizat primarul orașului Curtici, Bogdan Ban, pentru Special Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.