luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria Arad face jocul Retim-ului și pune pe drumuri zeci de mii de arădeni! Ca să ai pubelă pentru gunoi, trebuie s-o ridici și să o tragi după tine prin tot Aradul!

  de Mihai Todoca | 6 aprilie 2018, 10:15 AM | Administraţie | Topic special

  16

  (foto: Squidalicious)

  A trimis RETIM-ul o informare de presă. Nu! Scuze! PRIMĂRIA Arad a trimis o informare de presă în numele celor de la RETIM. În concluzie, RETIM-ul (cei care o să adune gunoiul menajer de la cetățenii Aradului) și-a angajat birou de presă. De fapt, l-a preluat pe cel al Primăriei Arad. Să pici jos, nu alta!

  A ajuns Primăria angajata RETIM-ului? Trimite informări și așa mai departe? Bineînțeles. Exact ca și în Statele Unite, acolo unde marile corporații fac lobby în guverne  pentru a prinde tot felul de contracte. Contracte plătite din bani publici, să ne înțelegem! Dar să revenim la informarea de presă.

  Nesimțire! Dar nesimțire crasă. Un „dă-te dreacu” aruncat din colțul gurii, printr-o informare de presă trimisă de RETIM către populația Aradului. Astfel poate fi caracterizat tupeul celor de la firma de salubrizare, care îi va obliga pe toți cei care au semnat contracte să se prezinte la un punct de distribuire pentru a-și ridica pubelele începând cu data de 10 aprilie. Nici nu mai contează că unul e pe strada Pădurii nr.28, iar celălalt pe strada 6 Vânători nr.51 în curtea Cerealcom. Tot trebuie să mergi… cică…

  Pentru contracte au știut să trimită oameni care să bată la fiecare ușă, să încheie contractele. Odată ce au fost semnate… din nou „dă-te dreacu’! Vino și ridică-ți pubelele”. Cum să meargă mii de pensionari să își ridice pubelele? Să le ducă acasă cu ce? Sau au impresia cei de la RETIM că toți pensionarii au copii și nepoți care lucrează în domeniul de transport marfă, sau mai mult decât atât: informarea asta de presă, cum o vor putea citi unii care nu au acces la internet, tabletă, PC sau smartphone? Acum urmează să îi vedem pe cetățenii Aradului cum se plimbă toți pe centru cu două pubele după ei. Până când ajung acasă, se mai opresc la o cafea, la un covrig… își lasă pubela să „țină rându” la coadă la gaz sau curent, că dacă tot sunt în oraș, să plătească și facturile.

  Pentru cei care au bunici, părinți cu probleme de mobilitate, care se mișcă mai greu, cu un cadru sau un baston,iar ei sunt plecați, cum ar fi să îi vedeți cum se chinuie să își care pubelele după ei?

  A trimis RETIM-ul o informare de presă. Iar am greșit! Primăria Arad, din grija pe care o poartă arădenilor a trimis o informare de presă.  O transmitem mai departe, dar nu puteam să nu ne spunem și noi păsul, deoarece ei nu au nici un păs față de cetățeni. Și, înainte de a parcurge inepția asta de comunicat, lansăm întrebarea: Pe cine reprezintă Primăria Arad: pe noi, cetățenii, sau interesele unei societăți private?

  Informarea de presă în întregime:

  RETIM Ecologic Service SA, dorește să informeze populația municipiului Arad că începând cu 10 aprilie se vor deschide două puncte pentru distribuirea pubelelor, pe strada Pădurii nr 28 și pe strada 6 Vânători nr 51, în curtea CEREALCOM SA.

  Astfel, cetățenii – persoane fizice – care au încheiat contractul cu RETIM pot veni la cele două centre pentru a ridica, pe baza contractului, recipientul maro de 120L pentru deșeuri biodegradabile și recipientul galben de 240L pentru deșeuri reciclabile din plastic și metal.

  Persoanele care nu au încheiat deocamdată contract cu RETIM se pot prezenta la centre pentru a semna contractul, urmând să ridice pe loc și cele două recipiente. Actul necesar pentru întocmirea documentului este o copie de pe cartea de identitate (proprietar/chiriaș/persoană care deține dreptul de folosință al imobilului).

  Cetățenii care nu au încheiat contractul de prestări servicii salubritate nu vor primi pubele. 

  Programul de distribuire este în zilele de luni-vineri în intervalul orar 10.00 – 18.00 şi sâmbătă între orele 8.00 – 16.00”.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu mai scrie că iar intră Adrian și se supără că scrieți. Că el nu are nici un interes în speța cu Retim și că deșeurile reziduale au o densitate 😂😂😂 de 0.45 la firme și de 0.35 la populație …🤔🤔🤔.adi…adi.

   +12 voturi
   +1
   -1
  2. Scârbă asta e sentimentul pe care îl provoacă acesată societate în complicitate cu autoritățile locale. Pe lângă faptul că e interesul și responsabilitatea lor de a crea condițiile prin care cetățenii să fie încurajați să colecteze selectiv, respectați în baza contractului nu tratați ca niște milogi pt niște pubele date în custodie, ei accesandu-le în baza unor fonduri europene.
   Nu inteleg de ce e nevoie de monopol, poate omul își cumpără singur pubelele le de la un hipermarket și semnează cu o altă firmă să îi preia și ducă la centrele de reciclare deșeurile. Dacă cetățeanul sortează corect și indeajuns practic el plătește de 2 ori și cu bani și cu produsele reciclabile.
   Concluzia romanul e tratat ca un sclav de la nivelul cel mai de Jos până cel mai sus atât intern cât și extern.

   +36 voturi
   +1
   -1
  3. Ei cam asta înseamnă o firmă în care foști PDL ișiti manageriaza! Ce zici de faptul că Cezar Preda le a fost director în cadru grupului la Buzău? Dar că o primărie cu conducere PNL /PDL e actionar Re Tim ( timișoara) Scăpăm de Polaris asociat ca imagine cu psd…si cred ca dăm întradevăr de dracu cu pdl isti de la Retim sau grupul frate RER vest a lu alt pnl ist de la Oradea..

   +16 voturi
   +1
   -1
  4. Poate trimite cineva o adresa la Consiliul Concurentei sa vada daca este Ok sa se constituie un monopol?
   Poate mai fac o adresa catre Garda de Mediu ca sa aflam daca exista si alte firme in Romanica care pot sa faca acest serviciu?
   Poate mai fac o adresa si catre Min. Justitie ca sa afle daca o licitatie intre A si B poate crea obligatii pentru C si ce sanctiuni ii pot fi aplicate lui C pentru ca nu respecta obligatiile la care s-au inteles A si B (bineinteles pe banii lui C)?
   Adresele le gasiti pe goagal.

   +9 voturi
   +1
   -1
  5. Da, din pacate astia ii avem. Dar nu inteleg de ce toata lunea este obligata sa foloseasca aceasta firma de colectare? Daca fiecare are un contract separat, cred ca ar trebui respectata si legea concurentei. De ce se impune unele contracte? Ar trebui sa nu ridice nimeni pubele sa vedem cum procedeaza.

   +5 voturi
   +1
   -1
  6. Aia in piata strigau” DNA sa vina sa va ia” dar pe semne ca au si uni dreptate si astea iau pe cine vor ei nu pe cine cu adevarat comite fardelegi.
   Pacat si noi suntem de vina ca nu facem ceva, adica nu ne convine ceva nu semnam nici un contract sa vedem ce fac cei care au bagat firma asta in fata.
   Dar acceptem stiu gunoaiele astea ce ne conduc ca suntem slabi si fac ce vor

   +5 voturi
   +1
   -1
  7. Astea sunt povesti ca au batut din poarta in poarta sa incheie contracte. Au angajat pe cei de la Polaris, le-a dat 1 euro de contract (asa am auzit) si acestia iti lasa in posta un fluturas cu nr. de telefon, sa-i suni si sa te duci tu la ei. O mizerie.
   Mersu asta dupa pubele, pe langa faptul ca e o idiotenie in sine, va crea alte probleme. Cei de la Retim nu deosebesc casele individuale de condominii (nu blocuri comuniste care au platforme cu containere). Daca intr-o casa stau mai multe familii si toate au incheiat contract, toti primesc pubele? Unii n-au curte suficient de mare. La noi pe strada sunt si case de-astea, cu mai multe apartamente. Ii si vad insirandu-si pubelele pe strada sa vina Retimul sa le goleasca.

   +2 voturi
   +1
   -1
  8. Imi poate spune cineva unde ar fi putut fi facuta fotografia care insoteste articolul?
   Sigla de pe acele pubele arata ca si alte firme de salubritate ignora faptul ca nu toti oamenii au cu ce sa isi transporte tomberoanele acasa.
   Eu tot nu am inteles ingrijorarea voastra. Vreti sa spuneti ca daca, pe pubelele pe care le avem deja, punem un sticker cu Retim, aceste deseuri nu vor fi ridicate? Ar trebui sa luam neaparat, in custodie, acele pubele? Voi face si eu contractul si ma va lamuri cineva intre timp.

   --1 voturi
   +1
   -1
  9. Iaca-na, nu merg sa inchei contractul. Eu am contract pe perioada nedeterminata cu Polaris, am pubela de la polaris, nu am reziliat contractul cu aceasta firma, nu am primit nici o notificare in acest sens. Am fost multumita de serviciul Polaris SA, nu ma intereseaza culoarea politica a investitorilor, dar acestia ne-au asigurat la poarta pubelele si sacii pentru reciclare. Dupa ce voi rezilia contractul cu polaris, in forma scrisa, asa cum l-am incheiat, voi preda pubela, nu doresc sa devina si aceea deseu de care sa fiu ibligata da scap platind transportul la nu stiu ce firma, caci nu va incapea in containerul galben al Retim SA .Dar poate va fi organizata o curatenie de vara unde sa ne ducem cu totii containerele casate ale Polarises.Sa vedeti atunci ce festival al pubelelor va fi pe strazile Aradului, unii carand spre casa pubelelel Retim, iar altii carand undeva la locatia de colectare a pobelelor Polaris, Sa nu-si imagineze cineva ca vom plati facturi fara ca serviciul de curatenie sa fie asigurat. Pa Pa

   0 voturi
   +1
   -1
  10. Din fluturasul pe care l-am primit odata cu factura Polaris nu se specifica data de la care RETIM este noul operator de salubritate, nu se precizeaza nici ultimul termen pana la care se incheie contractul, termen dupa care s-ar considera refuz din partea persoanei. Nu se preciezeaza ca operatorul este obligat sa puna la dispozitia beneficiarului pubelele necesare recuperarii deseurilor.
   art. 21 alin. 2 .Operatorii au obligaţia de a pune la dispoziţia deţinătorilor de deşeuri
   containerele/recipientele, precum şi, după caz, sacii necesari realizării activităţii de
   precolectare separată a deşeurilor. Costurile de achiziţionare a acestora se includ în
   tariful ofertat pentru prestarea activităţii de colectare separată şi transportul separat al
   deşeurilor, dacă nu sunt puse la dispoziţie de delegatar

   0 voturi
   +1
   -1
  11. Tot ce ați scris in 2018 persista pina in 2024 și cu siguranță încă 8 ani.Sunt miii de abonati virstnici care nu au tomberoane și pun gunoiul în tomberoanele vecinilor.pt că nu se pot deplasa da le ridice.Polaris a distribuit tomberoanele fiecărui abonat.Populatia Aradului mereu sa manifestat ostil pe buna dreptate fata de Retim dar tot ei au cistigat licitația!???

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.