miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Noi investiții la Curtici: parcare pentru camioane, o zonă de servicii și un hotel

  de Special Arad | 28 aprilie 2022, 10:16 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Comunicat. La Curtici se realizează o investiție privată de aprox. 11 milioane de euro. Este o extindere a terminalului intermodal Rail Cargo, cel mai mare din Europa Centrală și de Est, și va consta într-o zonă de servicii, parcare pentru camioane, hotel care va deservi clienții terminalului intermodal. 7,5 milioane de euro pentru această investiție au fost obținute din fonduri europene. Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, însoțit de vicepreședintele Răzvan Cadar și de primarul orașului Curtici, Bogdan Ban, au fost ieri pe șantier.

  „Există o legătură între proiectele Consiliului Județean Arad și proiectele private. Noi am investit în drumurile județene, în drumurile transfrontaliere, investitorii vin și se fixează în zonele unde infrastructura este modernizată. Ei generează investiții noi care, la rândul lor, vor finanța, prin impozite, administrația locală și cea județeană, bani pe care noi îi vom duce în alte investiții. Asta înseamnă dezvoltare și administrarea antreprenorială a județului; ne concentrăm pe investițiile care, la rândul lor, aduc bani comunității, creează locuri de muncă și plus valoare”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Dezvoltarea terminalului intermodal de la Curtici este facilitată și de investițiile de aprox. 2 miliarde de euro în modernizarea căii ferate Curtici-Simeria, respectiv proiectele de modernizare pe tronsoanele Arad-Oradea și Arad-Timișoara. Aradul este singurul județ din România unde trenurile pot circula cu viteza de 160 km/oră, iar din punct de vedere al infrastructurii feroviare este cel mai dezvoltat. La asta se adaugă și poziția geo-strategică a județului, la granița cu Ungaria, și infrastructura rutieră bună, care susține afacerile din domeniul logisticii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.