sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Puci în casa FRF! Burleanu rămâne „voievod”, dar în complicitate cu plebea a confiscat jumătate din averea Doamnei

  de Lucian Dănilă | 14 mai 2020, 1:08 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Se ascund în fața votului democratic dar au procedat precum în Evul Mediu. Burleanu va rămâne „voievod” în casa FRF atât cât va dori el. După ce a fost ales președinte ajutat de cei din fotbalul feminin și futsal, pandemia de COVID-19 a întărit și mai mult poziția președintelui fotbaliștilor români, un președinte care a jucat fotbal doar câțiva ani la juniorii unui club din Bacău și apoi s-a retras din arbitraj la vârsta de – ATENȚIE – 19 ani.

  În România se votează mereu incompetența. Românii votează de 30 de ani pe principiul: „votez pe cel care-mi dă mai mult”. Politic se votează pe câteva porții de fasole și câțiva mici, iar Burleanu a fost votat la FRF pentru câteva mingi trimise AJF-urilor din țară…

  Ce s-a întâmplat aseară în casa Federației Române de Fotbal a semănat cu o masă întinsă de boieri pe timpul lui – să zicem – Radu cel Frumos, o masă la care au fost prezenți șase boieri și 12 reprezentanți ai plebei. O masă la care era un singur boier mult mai bogat decât ceilalți cinci, în fapt o boieriță, o Doamnă, Bătrână Doamnă care și-a lucrat pământul, și-a plătit oamenii și e foarte iubită în satele pe care le păstorește. Pe când această Doamnă să culeagă roadele, au venit ceilalți boieri împreună cu plebea de la masă și i-au furat jumătate din recoltă, totul sub ochii „voievodului” Burleanu care a și cerut acest lucru. A fost un puci!

  Ce a făcut acest „voievod”? A mers pe politica „să supărăm pe cât mai puțini”. A cerut să fie votată incompetența și cele 18 cluburi să voteze dacă vor să se salveze de la retrogradare sau nu vor. Normal că toate au votat pentru „înghețarea” sezonului de la locul 7 în jos și astfel și-au salvat din pix ceea ce nu puteau pe teren. Normal că niște cluburi ca Pandurii, Csikszereda, Chiajna, Reșița sau chiar bogații de la „U” Cluj  au votat cu satisfacție pentru oprirea campionatului fără a retrograda nimeni. Și-au salvat și banii și rușinea și incompetența, nonvaloarea…

  Problema este că plebea care se zbătea în zona retrogradării a votat și pentru cei șase boieri. Astfel, cele zece echipe de la locul 7 în jos (excepție au făcut Metaloglobus și Călărași), au votat și au fost majoritare și în ceea ce privește regula după care vor juca cele șase echipe care se bat pentru promovare, totul din cauza lui Burleanu care le-a pus pe masă doar trei variante: două de nevotat, care s-ar fi lăsat cu victime, și una singură „de votat”, o variantă care a însângerat doar pe cea mai bogată de la masă, UTA…

  Ceea ce a făcut FRF este furt calificat în complicitate cu plebea de la masă. După ce și-a asigurat voturile de la Liga 3 salvând toate competitoarele, o competiție în care din vreo 80 de echipe a supărat în cel mai pur stil medieval doar vreo trei sau patru, acum a ales ca din cele 18 de la Liga 2 să supere doar pe una, pe UTA, adică echipa care a performat, echipa care are cele mai multe în comun cu performanța: valoare, organizare și suporteri devotați. Dar mai sunt și alte două victime colaterale: Mioveni și Turris. Explic mai jos.

  De ce este un furt? Pentru că o demonstrează matematica și regula după care se va disputa acest minicampionat la care participă șase echipe. Matematic, s-au disputat 63,88 la sută dintre meciurile din campionat, aproape două treimi, adică majoritatea echipelor au disputat 23 de meciuri din cele 36. UTA a jucat 23 de meciuri și a câștigat 15, deci rotunjit 66% dintre aceste meciuri le-a câștigat. A mai obținut cinci remize și doar trei înfrângeri în 23 de meciuri… Acum vine FRF, îi taie cu nesimțire jumătate din recoltă și ce vrea să ne arate, ce vrea să ne spună, că UTA a câștigat doar 8 meciuri în loc de 15? Practic, FRF vrea să ne convingă că UTA nu a câștigat la Ploiești, la Reșița, cu Timișoara, Csikszereda, Farul, Viitorul Pandurii sau Buzău? Aceste victorii au fost efectiv șterse!  În schimb ne arată că Rapid, de exemplu, echipa de pe locul 6, a pierdut doar trei meciuri, nicidecum 6. Astfel, înfrângerile giuleștenilor cu Reșița, Viitorul Pandurii sau Csikszereda au fost… iertate, șterse și ele.

  Deci dacă tot vrei să tai niște puncte după disputarea a două treimi din campionat, atunci taie doar o treime din puncte, nicidecum jumătate… Asta în cazul în care ești pus pe tăiat.

  Dar ce mai face FRF în complicitate cu plebea? Pe UTA i-a furat masiv și de la un avans de 11 puncte duce echipa arădeană la doar cinci puncte distanță, adică la două meciuri. Însă mai face ceva care nu are nicio logică. Dacă excludem UTA dintre primele șase echipe, între locul 2 și locul 6 era o diferență de două puncte: 39 de puncte Mioveni și 37 de puncte Rapid. Mioveni și Turris aveau un avantaj de un punct față de Petrolul și Argeș: 39 față de 38. După înjumătățire, Mioveni și Turris devin victime colaterale. Rămâne avansul de un singur punct față de Petrolul și Argeș, dar cum cele două de mai sus au beneficiat de rotunjirea punctelor, în caz de egalitate de puncte cu Argeș sau Petrolul, ultimele două au întâietate. Ceea ce nu s-ar fi întâmplat dacă se păstrau punctele și atunci totul se decidea după meritul sportiv: rezultatele meciurilor directe sau golaverajul.

  Practic, cele mai avantajate sunt, normal, echipele care au cele mai puține merite sportive. Rapid vine la un singur punct de promovare, după ce a fost la două, iar Petrolul și Argeș rămân la un singur punct de promovare, dar beneficiază de faptul că lor nu li s-au rotunjit punctele.

  Să nu mai spunem că Turris intră în această competiție cu un meci mai puțin disputat…

  Burleanu vorbește despre votul democratic. O mare mizerie… Cum poate fi democratic un vot în care 18 echipe votează pentru doar 6? Dacă tot s-a ales această variantă, după ce 12 echipe s-au văzut salvate de la retrogradare, „democratul” Burleanu trebuia să pună pe masă încă o variantă de vot: să pună pe reprezentanții celor șase cluburi care vor lupta în acest play-off să voteze dacă vor sau nu înjumătățirea punctelor, iar dacă trei dintre cele șase ar fi votat pentru păstrarea punctelor, atunci să fie păstrate pentru că așa primează meritul sportiv!

  Dar Burleanu nu a făcut acest lucru, iar cei mai mulți dintre noi știm de ce…

   

  Foto: glsa.ro: Burleanu alături de Alexandru Meszar… Adică hoțul și victima puciului din casa FRF. 

   

  PS: Chiar și în aceste condiții, UTA este favorită la promovare, dar va fi un campionat care se va juca în condiții speciale. UTA a câștigat aproape toate meciurile de pe teren propriu, dar acest lucru a fost posibil și pentru că la multe meciuri UTA avea în spate un public frenetic, care încuraja permanent echipa din primul până în ultimul minut. Play-off-ul se va juca fără spectatori, iar acest lucru ar putea conta.

   

  Citește cu click pe titlul de mai jos:

  UTA, la cinci meciuri de Liga 1! FRF, însă, a înjumătățit punctele. Din Liga 2 nu retrogradează nimeni și 12 echipe au intrat în vacanță

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.