Cât mai faceți Aradul de râs? Primarul Bibarț a fugit de rușine, dar măcar a mai aflat de o problemă…
Autoritățile locale au vrut să dea o nouă lovitură de imagine cu arena „Francisc Neuman” pe care s-au chinuit șase ani să o finalizeze iar la jumătate de an de la inaugurare funcționează ca una aflată în paragină. Aradul a organizat meciul internațional de juniori dintre România și Serbia, acesta fiind anunțat cu fast ca primul eveniment internațional de pe noul stadion al Aradului.
Prezentat ca „noua bijuterie”, stadionul „Francisc Neuman este unul mai degrabă nefuncțional decât o arenă modernă, la standardele UEFA în anul 2021. De la început a început să plouă în vestiare, fie că vorbim despre ale gazdelor, fie că este vorba despre al oaspeților. Gazonul a cedat deja la primul antrenament, iar la meciuri brazdele se rupeau la fiecare mișcare a vreunui jucător. Este cunoscut faptul că UTA nu se poate antrena pe „Francisc Neuman” pentru că terenul ar deveni impracticabil pentru meci. Odată cu intrarea în iarnă, sistemul de degivrare nu a funcționat deși era unul nou-nouț. La primul meci oficial disputat pe noua arenă, liniile păreau trasate cu mâna.
Lojele au fost închise complet, cu geamuri mari care nu se deschid și trebuie refăcute. Când se va întâmpla asta încă nu știm. Scaunele din spatele celor două porți se rup, unul după altul, la fiecare minge trimisă mai tare peste poartă.
„Noul stadion „Francisc Neuman” intră astăzi în circuitul fotbalului internațional! Înaintea acestui „debut”, o întâlnire cu Președintele FRF, domnul Răzvan Burleanu, și cu secretarul Comisiei Tehnice FRF, domnul Mihai Stoichiță, un prilej de discutare a unor viitoare colaborări în vederea organizării altor meciuri internaționale”, a postat ieri, pe pagina lui de Facebook, primarul Aradului, Călin Bibarț.
La câteva minute după poza de mai sus, primarul Bibarț a fugit rușinat de la stadion. „Nu a prins minutul 10 al meciului și a plecat”, spun cei care au fost aproape de el pe arenă.
La meciul de ieri, ca și la cel dintre UTA și CFR, gazonul nu a mai fost deloc moale, dimpotrivă, era ca betonul, foarte tare și uscat. Despre acest lucru spunea la finalul meciului cu CFR și jucătorul oaspeților, Adrian Păun. „Mi s-a părut foarte tare suprafața de joc”, spunea el.
Ce am văzut ieri? Am văzut cum doi oameni, probabil angajați ai Primăriei, sau de la RECONS, udau terenul cu furtunul. Parcă erau imagini desprinse din fotbalul de nivel județean. În timp ce jucătorii celor două echipe se încălzeau, furtunul era plimbat printre ei și aceștia trebuiau să-l evite, să nu cumva să calce pe furtun. Mai mult, furtunul galben nu ajungea nici până la jumătatea terenului, astfel că suprafața care a fost stropită este de mai puțin de 15 la sută din suprafața terenului.
„Decât să te faci de râs cu furtunul ăla, cu care oricum nu poți să uzi întregul teren, mai bine stai și îl lași așa. Râdeau sârbii de noi”, spun cei aflați pe arenă.
De ce a fost nevoie de furtun? Pentru că de trei săptămâni nu mai funcționează sistemul de irigare al arenei. Care este cauza? Încă nu o știm…
Cât ne mai facem de râs? Măcar așa a mai aflat primarul Bibarț de o problemă în plus. De parcă ar conta….
PS: Meciul de juniori Under 19 dintre România și Serbia s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.
Comentariile portalului
Westfield ca și Westfield, dar te deranjează vecinul, care are centrala fără autorizație, o centrală pe lemne, toată vara taie cu drujba, apoi sparge lemne cu toporul, le (...)
Palcu - la detectorul de minciuni.
@Enola Gay - 15 septembrie 2024 la ora 17:09 A scoate un text din context înseamnă a lua un fragment, adică se face abstacție de conjunctură. Numele bombardierului de tipul Boeing B-29 (...)