miercuri, 6 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  PSD şi PNL, variante diferite privind pensiile din 2023. Ciolacu vrea o mărire după ce preia fotoliul de premier de la Ciucă

  de - | 9 noiembrie 2022, 8:30 AM | Politikos

  0

  captură imagine Observator

  Este iz de alegeri în aer, iar PSD şi PNL concurează pentru mărirea pensiilor. Liberalii ar vrea să mărească pensiile cu 15%, de la începutul anului viitor, în timp ce social-democraţii au alte planuri. PSD vrea să majoreze cu un procent mai mic acum, ca la primăvară, când preia conducerea Guvernului, să mai vină cu o creştere, relatează Observator.

  Între o inflaţie de 16% şi perspectiva a patru rânduri de alegeri în 2024, liberalii şi social-democraţii sunt preocupaţi de bunăstarea pensionarilor.

  „Pensiile nu trebuie mărite în mod egal la toată lumea. Nu pot compara o pensie de 20.000 cu o pensie sub 2.000 de lei”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

  Potrivit surselor Observator, social-democraţii au pus pe masa discuţiilor din Coaliţie un procent de 11,92%. Punctul de pensie ar ajunge astfel la 1.775 de lei.

  „Am discutat la nivelul partidului că trebuie să găsim acea soluţie prin care să acoperim creşterea inflaţiei, care e de peste 15%”, a spus premierul României, Nicolae Ciucă.

  „Nu putem să așteptăm de la pensionari să plătească ei prețul crizelor. Ar fi rezonabil ca această creștere a pensiilor de la 1 ianuarie să țină cont de această inflație”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

  Social-democraţii plusează. Vor să dea un ajutor financiar de iarnă, astfel încât să nu mai existe pensie sub patru mii de lei în ianuarie anul viitor. Bonusul va fi acordat însă doar o lună.

  Citește mai mult pe Observator.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.