joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Protest în București, cu 5000 de oameni. Manifestanţi s-au adunat și în alte orașe mari din țară. Prezența la Arad, slabă spre zero | Video

  de Raluca Medeleanu | 20 iunie 2018, 10:27 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Protestul din București a început la ora 18.00. În zonă s-au aflat numeroși jandarmi, unii dintre ei echipați de intervenție. Manifestanţii strigau „Hoţii!”, „Nu cedăm!”, ”PSD, ciuma roșie!”, „DNA, să vină să vă ia!” fiind nemulţumiţi de adoptarea în Camera Deputaţilor a modificărilor la Codul de procedură penală. Protestatarii au blocat apoi strada din faţa Muzeului Antipa, circulându-se pe o bandă. La ora actuală, protestul din faţa Parlamentului s-a mutat în Piaţa Victoriei. Peste 5000 de oameni scandează „Nu vrem să fim conduşi de hoţi” şi „Dragnea, nu uita, mâine este ziua ta!”. Numărul participanților creşte iar circulația a fost blocată pe Bulevardul Kiseleff şi pe Bulevardul Aviatorilor. Totodată, sunt prezente şi trupele speciale ale Jandarmeriei, echipate pentru intervenţie în forţă, iar protestatarii susţin că s-au folosit şi gaze lacrimogene. În acelaşi timp, oamenii s-au strâns să protesteze şi în restul ţării, unde s-au mai strâns câteva mii de oameni: Iaşi, Braşov, Timişoara, Sibiu, Deva, Galaţi, anunță Realitatea.net.

  Au avut loc şi incidente în Piaţa Victoriei. Un protestatar a fost ridicat şi târât de jandarmi, pe jos, anunţă Realitatea Tv. Iată imagini:

  Pe reţelele de socializare, prostestatarii anunţă că Jandarmeria a folosit gaze lacrimogene. „Ne-au dat cu gaze lacrimogene. Mă dor ochii.. mă doare nasul. Încet.. încet… democrația moare sub guvernarea PSD”, a scris pe Facebook Cristian Băcanu.

  La Timișoara, lumea a ieșit în stradă echipată cu drapeluri, vuvuzele și pancarte, scandând și mergând în marș pe străzile pietonale din centru, trecând prin principalele piețe (Operei, Libertății, Unirii). S-au adunat câteva mii. Mai jos, un video realizat de presa timișoreană tion.ro :

  La Arad, protestul a fost – putem spune – aproape spre zero, comparativ cu alte orașe. Totuși, în această seară, în fața Palatului Administrativ s-au adunat (ca apogeu) un grup de aproximativ o sută de oameni, dintre care mai mulți au provenit de la Partidul Națiomnl Liberal și de la Uniunea Salvați România, dar au fost prezenți și simpli cetățeni care au dorit să-și exprime nemulțumirea față de actuala guvernare și față de modificările din Codul Penal.

   

  Posted by Andreea Lavinia Onuţă on Wednesday, June 20, 2018

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.