sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Modificările la Codul Penal, care elimină pragul pentru abuzul în serviciu, au trecut de plenul Camerei Deputaților și vor merge la promulgare

  de - | 5 aprilie 2023, 12:39 PM | Naţional | Politikos

  0

  (foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

  Modificările la Codul Penal, care elimină pragul pentru abuzul în serviciu, au fost votate, marți în plenul Camerei Deputaților, cameră decizională. Modificările la Codurile Penale vor merge la promulgare în cazul în care nu va exista o sesizare la Curtea Constituțională, anunță G4Media.ro. Potrivit sursei citate, modificările la Codul Penal au trecut cu 191 voturi pentru, 55 contra, 12 abțineri.

  Proiectele de Cod Penal și de Procedură Penală au fost votate, miercuri, în Plenul Camerei Deputaților fără dezbateri pe articole.

  Ionuț Moșteanu – USR – a declarat că „este regretabil că ministrul Predoiu vine în Parlament după ce și-a bătut joc de tot procesul parlamentar. După ce a susținut pragul de 250.000 de lei s-a speriat de furia oamenilor și se ascundea după uși pe la PSD”.

  În replică, G4Media relatează ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a atacat virulent USR. „Aceste proiecte, așa cum au fost ele votate astăzi, aceste proiecte au stat în mâna dvs dragi colegi din opoziție aproximativ 12 luni. Ați stat și v-ați uitat la ele și apoi au fost preluate de această coaliție. După dezbateri dure, dificile, a fost adoptat acest proiect. Ce să înțelegem că e bine ca voi care nu faceți nimic sau noi care dezbatem și votăm”, a declarat Predoiu.

  Mai multe, AICI.

   

  Citește și: abuzul în funcție, abuzul în serviciu, abuzul în generalSpecial Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.