miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Update 3Un zvon cumplit bântuie Valea Mureșului: prostituata ucisă și incendiată acum 2 luni – victima unui ucigaș în serie!

  de Special Arad | 5 septembrie 2014, 8:30 AM | Lipova | Păuliş | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  UPDATE 3: Un zvon cumplit bântuie Valea Mureșului: prostituata ucisă acum 2 luni – victima unui ucigaș în serie! 

  Cazul prostituatei ucise acum 2 luni la marginea Lipovei zguduie încă mica și amărâta comunitate locală, iar dacă e să te iei după „vocea periferiei”, fetelor „le este frică să mai iasă la produs, de teama unui ucigaș de prostituate, în serie.” Cel puțin asta șoptesc vocile anonime ale neliniștilor cotidiene de pe Valea Mureșului…

  „Este coșmarul oricărui criminalist” – spune șeful Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Arad

  Când polițiștii au găsit trupul ne]nsufle’it al femeii de 25 de ani ars pe jumatate, de la cap in jos, în râpa în care asasinul a si tâlhărit-o (i-a luat inelul, cerceii și lantul de aur și i-a distrus telefonul mobil), nu se gândeau că vor avea parte de „surprize” atât de complicat de gestionat. „Toate pistele pe care am mers ni s-au închis în scurt timp. Suspiciunile nu ni s-au confirmat, iar pe baza probelor fizice am putut extrage doar concluzii generale. Este aproape cert doar că tânăra a fost ucisă ca urmare a unui conflict spontan, izbucnit pe fondul unei nemulțumiri, aproape sigur sexuale… Criminalul nu credem că a intenționat să o ucidă… credem că a lovit-o cu putere, victima pierzându-și conștiința rapid, iar apoi, poate chiar în viață fiind, a sugrumat-o, suprimându-i viața. Incendierea și deposedarea de bunuri se înscriu în demersul făptașului de a își ascunde identitatea” – declară pentru cititorii Special Arad comisarul-șef Adrian Șimon, șeful Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Arad. Poliția arădeană nu are încă un profiler, dar  caracteristiile fizico-psihice deduse din matricea crimei îl îl înfățișează imagistic pe criminal ca fiind șofer de TIR… probabil că nu român.
  Ofițerul nu merge pe varianta… populară a crimei săvârșită de un asasin în serie, dar nici nu o ignoră. „Ar trebui să mai existe cel puțin un dosar asemănător, de dată recentă… dar nu avem așa ceva. Desigur, însă, că nu excludem nicio teorie logică…” – spune Șimon, care recunoaște deschis că „un asemenea caz este coșmarul oricărui criminalist.”


  UPDATE2: Fata ucisă la Lipova se lăsase de prostituție de 3 luni. S-a reapucat, iar în aceeași zi a fost omorâtă și incendiată…

  Radiana C.  se numește vitima oribilei crime de la periferia extravilană și plină de cazuri sociale a Lipovei, iar mobilul faptei este, încă, necunoscut. Deși anchetatorii spun că au un cerc de suspecți, „acesta este foarte larg – și nu putem intra, la acest moment al cercetărilor, în amănunte.” 
  Ceea ce se poate stabili cu o marjă de eroare infimă este că femeia, locatară a Coloniei Șoimoș, practica prostituția de multă vreme… de pe timpul când era minoră. Abandonase, însă, în urmă cu 3 luni „cea mai veche meserie din lume”, dar a reluat-o din două motive – pe jumătate logice, pe jumătate sentimental-materne: altceva nu știa ce să facă pentru a-și câștiga existența, iar copilul de 2 ani suferă de obezitate și, necesitând un tratament… de unde, de altundeva, să îl poată plăti?
  A fost ucisă în exact ziua în care și-a reluat „traseul” – cel mai probabil luni, 7 iulie.
  Crima se pare că s-a produs prin strangulare – „asfixiere mecanică a căilor respiratorii” în limbajul legiștilor, iar criminalul a incendiat, ulterior, cadavrul, pentru a șterge urmele. Ploaia i-a zădărnicit planurile, astfel încât resturile femeii au rămas la marginea pădurii periferice Lipovei… unde au fost găsite ieri de câinele ciobanului din zonă.


   

  UPDATE1: Șocant: o prostituată de 25 de ani a fost găsită arsă și mușcată de câini, la Lipova! În aceste momente i se autopsiază cadavrul pentru a se stabili circumstanțele fizice ale crimei…

  În aceste momente, cadavrul incendiat al prostituatei ucise pe Valea Mureșului, la 2 kilometri de Lipova, se află sub bisturiele medicilor legiști care, împreună cu polițiștii de la Investigații criminale, vor analiza probele și vor afla cum a murit femeia… mama unui copil de 2 ani. Adrian Șimon, ofițerul criminalist care conduce ancheta din partea IPJ Arad, este la Spitalul Județean, în sala de autopsie, și ne-a promis amănunte îndată ce examenul asupra cadavrului se va încheia, in datele sale preliminare….


  UPDATE: La această oră, o echipă de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad, coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, efectuează o anchetă privitoare la acest caz macabru.

  Vom reveni cu amănunte.


  TITLUL PRINCIPAL: Șocant: o prostituată de 25 de ani a fost găsită arsă și mușcată de câini, la Lipova! 

  O prostituată a fost găsită moartă în zona Lipova. Din informaţiile noastre, cadavrul unei tinere de 25 de ani, a fost găsit în aceasta după amiază aruncat într-o râpă de pe marginea DN7, spre Lipova. Femeia, cunoscută ca prostituată în zonă, fusese dată dispărută încă de ieri. A fost căutată de poliţişti. Astăzi, un câine de la stâna din apropiere a găsit cadavrul printre desișurile din zonă şi a început să-l devoreze, scrie Glasul Aradului. Mâna tinerei s-ar fi rupt în timpul devorării cadavrului, iar câinele a dus-o stăpânului său – un cioban care-și paște oile în zonă.

  Ciobanul a sunat la 112, iar anchetatorii sosiţi la faţa locului au observat că ucigaşul a încercat să incendieze cadavrul, cel mai probabil pentru a şterge urmele. Pe corpul femeii nu s-au descoperit urme vizibile, astfel că poliţiştii aşteaptă rezultatele necropsiei. Tânăra avea o fetiţă de doi ani. Victima era cunoscută ca prostituată pe Valea Mureşului, zonă în care trec zilnic sute de TIR-uri. Femeia era din Lipova. Cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat şi a găsi făptaşul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La câte dosare de genul există – cu AN-ul rămase pe ele – unul în plus mai înseamnă ceva? Câte prostituate dispar sau sunt omorâte pe drumuri sau în locuri ascunse fără ca autorul să fie descoperit vreodată? Evident că un lucru este cert: criminalul a avut și combustibil la momentul crimei – deci era cu o mașină, tir, camion, A profitat de femeie după care a tâlhărit-o – doar există date medico-legale care indică tot ce s-a întâmplat cu trupul ei. Metodele moderne de investigație criminalistică includ și posibilitatea explorării imaginii criminalului din examinarea pupilei dar nu la mare distanță în timp după comiterea omorului. Dar peste toate acestea contează profesionalismul echipei de criminaliști, probele și nu în ultimul rând, flerul!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.