marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Promisiunile CNAIR-ului într-o hartă interactivă. Care este stadiul realizării autostrăzilor

  de - | 15 iunie 2020, 3:53 PM | Naţional

  0

  Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat o hartă interactivă privind situaţia proiectelor în infrastructură, unde poate fi consultat stadiul diferitelor lucrări.

  Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat o hartă interactivă prin care poate fi urmărit stadiul lucrărilor din infrastructură. La o primă privire, harta cu marile proiecte din infrastructură arată promiţător, dar multe dintre acestea se află încă pe hârtie, iar până a putea fi străbătute de autovehicule, probabil va mai dura câţiva ani buni.

  Pe harta lansată de CNAIR se pot consulta mai multe detalii privind lucrările diferitelor autostrăzi sau drumuri de mare importanţă care ar lega diferite regiuni de dezvoltare ale ţării. CNAIR a pus la dispoziţie prin intermediul platformei atât detalii despre stadiul lucrărilor, cât şi costul finanţării, companiile care au câştigat licitaţiile, dar şi alte detalii tehnice.

  România plânge după autostrăzi, iar marile proiecte de infrastructură care ar fi trebuit să pună România pe harta investitorilor străini se tot lasă aşteptate de ani buni. În 2018, conform datelor Eurostat, România avea o densitate a reţelei de autostrăzi de circa 4 km/1000 km pătraţi. Bucureştiul avea în 2018 o densitate de 47 km de autostradă la mia de kilometri comparativ cu alte capitale europene precum Budapesta care avea 120 km de autostrăzi la 1000 km pătraţi.

  Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a propus proiecte ambiţioase, dar rămâne de văzut dacă termenele de finalizare a lucrărilor vor fi respectate iar în anii următori să avem o infrastructură ca în alte ţări membre ale Uniunii Europene.

  Ce este sigur e faptul că CNAIR a avut în 2019 cel mai mare nivel al cheltuielilor din ultimii cinci ani, astfel că anul trecut au fost alocaţi companiei de la bugetul de stat 5 miliarde de lei, comparativ cu anul 2018, când cheltuielile totale ale companiei au ajuns la circa 3,8 miliarde lei, conform datelor Ministerului de Finanţe.

  Bucureştiul ar trebui până în anul 2024 să fie înconjurat de autostrada de centură, conform datelor disponibile pe harta interactivă de pe site-ul CNAIR. Loturile 1, 2 şi 3 ale proiectului se află în licitaţie pentru faza de execuţie sau proiectare şi execuţie a lucrărilor.

  Puteți găsi harta interactivă și mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.