joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Proiectul de construire a unui campus dedicat învățământului dual, publicat de Primăria Arad

  de Raluca Medeleanu | 29 noiembrie 2023, 6:43 PM | Administraţie | Știri Arad

  3

  Primăria Arad a publicat la transparență decizională, pe site-ul instituției, proiectul ce vizează PUZ-ul pentru construirea unui campus dedicat învățământului dual în municipiu, proiect pentru care Universitatea Aurel Vlaicu a câștigat finanțare europeană.

  Practic, proiectul care se ridică la peste 30 milioane de euro a fost câștigat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) printr-un consorțiu, iar construirea campusului este doar una dintre activitățile pentru care și-au unit forțele Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, în calitate de lider de proiect, Universitatea Politehnica Timișoara, Municipiul Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Arad, Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad, Colegiul Economic Arad, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad, Liceul Tehnologic de Electronică și Automatizări „Caius Iacob” Arad, S.C. Leoni Wiring Systems Arad S.R.L., S.C. Hella România S.R.L. – punct de lucru Arad și Joyson Safety Systems Arad S.R.L, sub denumirea de „Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual Arad”.

  Scopul este încurajarea elevilor să își îndrepte atenția nu doar către învățământul teoretic, ci și spre învățarea unei meserii pe diferite specializări practice, având la dispoziție condiții moderne pentru învățare.

  Construirea noului campus, care va fi amplasat pe o stradă perpendiculară cu Câmpul Liniștii și 6 Vânători, a primit certificatul de urbanism de la Primăria Arad în 15 februarie 2023, iar acum – după perioada de transparență decizională, timp în care cetățenii interesați pot veni cu propuneri de modificare a proiectului – consilierii locali vor aproba documentația PUZ într-o viitoare ședință de Consiliu, cândva la începutul anului 2024.

  campus invatamant dual

  Campusul urmează să aibă două clădiri cu funcție de internat, o clădire cu funcție de cantină, o clădire cu funcție de ateliere, o clădire denumită în proiect „Universitate”, o sală de sport, un teren de sport. Clădirile ar urma să aibă un regim de înălțime de până la 4 etaje.

  Sugestii până în 8 decembrie

  Documentaţia completă poate fi consultată pe pagina de internet a instituţiei, accesând ACEST link.
  Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul se pot depune până la data de 8.12.2023, prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituţiei, la acest link, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected] sau prin poştă, pe adresa Primăriei Municipiului Arad, Bulevardul Revoluţiei, nr. 75, urmând ca ele să fie publicate pe pagina Primărie Arad (aici).

  Citește și: UAV a câștigat pentru Arad un proiect de peste 30 milioane euro · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Va dați seama ce locație este acolo lângă fosta groapa de gunoi și pușcărie.
   Ce minți bolnave au gândit asa ceva ce este în pânza freatica când vor sapa acolo și la ce riscuri vor supune elevii în caz de incendiu la groapa de gunoi.
   Elevii se vor saluta de la fereastră cu pușcăriașii de la penitenciarul de maximă siguranță din vecinătate.
   Asta e valoarea școlii pt politrucii ăștia asemeni gunoiului atât menajer cât și social.

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. da ce vrei ; unde sa faca scoala de arte si meserii ; acolo is mesteri din toata tara , poate luam si ceva export prin fonduri ; meseria o noua bijuterie ; daca mergi in fosta piata mare o sa observi ce meseriasi avem ; cred ca lucreaza de a moca ca altfel montau mai bine pavajul eu nu ii plateam

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. Presupun că va fi amplasat DUPĂ CF spre Centură, pt că doar acolo ar fi atât de mult loc disponibil…
   .
   În acest caz , dacă nu rezolvați SOLID acel nenorocit Pasaj CF de pe Câmpul Linștii și nu-l ALINIAȚI CU ÎNTREAGA STRADĂ (fără bucla aia idioată), eu vă spun că acest proiect va fi un fiasco.
   De ce?
   Pt că accesul de pe Centură e „criminal”, de pe 6 Vânători, cam la fel (mai ales că s-a deschis AFI Mall), deci SINGURUL ACCES DECENT, în Campus, ar fi Câmpul Liniștii! 🤔
   .
   Dar cum NE-AM OBIȘNUIT DEJA cu mulțimea de Proiecte locale care au rămas… doar „proiecte”, eu zic SĂ NU NE FACEM PREA MULTE ILUZII!!! 😣
   Cu „inițiativele” e mai ușor, cu PUNEREA LOR ÎN PRACTICÂ e mai greu… 😉

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.