vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    Proiecte educaționale dedicate Aradului și Centenarului Marii Unirii, premiate de către Ministerul Educației Naționale | Foto-Video

    de - | 12 mai 2019, 5:42 AM | Cultură | Educaţie

    0

    Comunicat. Concursul national ”Făuritorii Marii Uniri” s-a adresat atât preșcolarilor și elevilor din învățământul preuniversitar (secțiuni: creație literară – versuri, proză, eseuri, arte vizuale și muzicalecreații media), cât și studenților (domeniul arte vizuale) din cadrul a 18 universități din țară.

    Concursul național ”Făuritorii Marii Uniri”, organizat de către Ministerul Educației Naționale a decernat două premii proiectelor derulate de Complexul Muzeal Arad în colaborare cu Grădinița P.P. ”Bambi” și Școala Gimnazială ”Iosif Moldovan” Arad.

    Ministerul Educației Naționale a premiat în cadrul unei ceremonii organizate la București, câștigătorii Concursului Național „Recunoștință făuritorilor Marii Uniri”, la care, Aradul a câștigat locul I cu preșcolarii Grădiniței P.P. ”Bambi” Arad și locul III cu elevele clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială ”Iosif Moldovan” Arad.

    Premiile și diplomele de merit au fost înmânate de ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, și secretarul de stat în MEN, Ionel Florin Lixandru. 

    „Muzeul viu. În drum spre Marea Unire”

    Grădinița ”Bambi” Arad  –   director prof. Corina Istrate

    Giorgiana Popan – storyteller

    Complexul Muzeal Arad: 

    Adelina Stoenescu – pedagog muzeal,  Nelu Scripciuc – artist fotograf

    Proiectul educațional pentru prescolari „Muzeul viu. În drum spre Marea Unire”, câștigătorul concursului național „Recunoștință Făuritorilor Marii Uniri”, sectiunea media, a fost realizat de Gradinița ”Bambi” Arad, Giorgiana Popan – storyteller, Complexul Muzeal Arad, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Arad. La Grădinița P.P. „Bambi” a avut loc festivitatea de premiere a preșcolarilor participanți la concursul care le-a adus locul I pe țară, alături de îndrăgita actriță Georgiana Popan, în prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Arad – prof. inspector general Anca Stoenescu, insp. Emilia Sorițeu și inspector Stiger Simona și a muzeului arădean.  

    Spectacolul, susţinut de copiii din trupa de teatru” Bambi”, în regia actriţei Giorgiana Elena Popan, este un prilej de descoperire a povestilor de viață, scrise de arădeni celebri, care în anul 1918, au construit România Mare (Vasile Goldiș, Sever Bocu, Ioan Suciu, Ștefan Cicio-Pop, Sava Raicu, Iosif Moldovan, Ioan Robu, Mihai Veliciu, Iustin Marșieu, Valeriu Seredan, Episcop I.I. Papp), dar și o întâlnire cu personalități din istoria națională.

    Cu prilejul Nopții Muzeelor, sâmbătă, 18 mai, între orele 20.00-02.00, în expoziția de istorie a Complexului Muzeal Arad (Palatul Cultural) va avea loc proiecția Spectacolului pentru copii „Muzeul viu – În drum spre Marea Unire”.

    ”Te iubim Arad! Te iubim România!”

    Școala Gimnazială ”Iosif Moldovan” Arad – profesor coordonator Ana Curetean

    clasa a IV-a-a A: Sabrina Ioana Spătar, Alexia Oajdea, Cosmina Larisa Tanul, Andreea Denisa Fekete

    Complexul Muzeal Arad: Adelina Stoenescu – pedagog muzeal  

    Promo: Nelu Scripciuc – artist fotograf (Complexul Muzeal Arad)

    Locul III la concursul national, secțiunea media, a fost acordat elevelor Alexia Oajdea, Sabrina Ioana Spătar, Cosmina Larisa Tanul, Andreea Denisa Fekete, din clasa a IV-a A, de la Școala Gimnazială ”Iosif Moldovan” Arad, profesor coordonator Ana Curetean, pentru promo-ul ”Te iubim Arad! Te iubim România!”, realizat în cadrul proiectului cultural AFCN ”Arad – 1918. Locuri unde s-a scris istoria” (Educatie prin cultură), derulat de Complexul Muzeal Arad, cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii și Identității Naționale/Administrația Fondului Cultural Național și al Consiliului Județean Arad.

    Proiectul AFCN ”Arad-1918. Locuri unde s-a scris istoria” (pedagogie muzeală: Adelina Stoenescu, filme/promo-uri: Nelu Scripciuc), derulat pe întreg parcursul anului Centenar, reprezintă un model de bună practică pentru activitățile de pedagogie muzeală, fiind integrat în programul anual de valorificare educațională al patrimoniului Complexului Muzeal Arad.

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.