vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Programul Festivalului Minorităţilor Naţionale la Arad

  de Special Arad | 11 iulie 2018, 7:59 PM | Cultură

  0

  Festivalul Minorităților Naţionale de la Arad, care din anul 2013 este inclus în Mişcarea Charta XXI pentru reconcilierea popoarelor, se va desfășura sâmbătă, 14 iulie 2018 şi va cuprinde parada porturilor populare și un spectacol, care va fi susținut atât de reprezentanții comunităților minorităților din județul Arad cât și de invitați din străinătate.

  Ediția din acest an a Festivalului Minorităților Naționale va debuta cu o paradă a porturilor populare tradiționale prin centrul Aradului, în timpul căreia, participanții vor etala costumele populare specifice fiecărei comunități.

  Parada va avea loc pe traseul Palatul Administrativ – Parcul Eminescu.

  După paradă, va urma un spectacol susținut de ansamblurile minorităților, care va avea loc în Parcul Mihai Eminescu, în spatele Palatului Administrativ.

  Festivalul Minorităţilor Naţionale are ca scop evidenţierea celor mai valoaroase aspecte din viaţa minorităţilor care convieţuiesc de sute de ani, în armonie, în municipiul şi judeţul Arad.

  În municipiul și județul Arad conviețuiesc opt comunități ale minorităților, maghiară, germană, sârbă, bulgară, evreiască, slovacă, ucrainiană, rromă.

  Festivalul Minorităţilor Naţionale este organizat, în fiecare an, de Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Programul festivalului

  Ora 17.00 – 17.30

  Parada porturilor populare ale minorităţilor pe traseul Palatul Administrativ – Parcul Mihai Eminescu

  Ora 17.30  – 18.30 Parcul „Mihai Eminescu”:

  Spectacol de cântece și dansuri tradiţionale din repertoriul minorităţilor naţionale

  Ora 18.30 – Spectacol susținut de Fanfara „Mihai Eminescu“ din Coștei – Serbia,

  Orchestra de mandolin „Tremolo“ din Tótkomlós – Ungaria și Orchestra de tamburași din Panciova – Serbia

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.