luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Minoritățile arădene și-au prezentat tradițiile în Parcul Eminescu (Foto+Video)

  de Raluca Medeleanu | 19 septembrie 2015, 8:12 PM | Cultură

  1

  Pentru a celebra multiculturalitatea, orașul nostru dedică o zi, în fiecare an, comunităților minoritare care locuiesc în județ.

  Astăzi, 19 septembrie, Parcul Eminescu a găzduit „Festivalul Minorităţilor Naţionale la Arad”, unde fiecare și-a purtat straiele specifice și și-a prezentat mâncăruri și obiecte specifice tradiției. În video-ul de mai jos puteți să aflați detalii despre componentele ce alcătuiesc portul popular maghiar și sârb.

  Pe scenă au urcat, pe rând, cântăreți și dansatori sârbi, maghiari și romi, delectând publicul cu modul specific de a se distra a fiecărei etnii în parte.

  Potrivit datelor obținute în urma Recensământului Populației și al Locuințelor (2011), județul nostru este locuit de o varietate mare de etnii, după cum urmează:

  Români : 343.163 persoane (83,9%)
  Maghiari: 37.067 persoane (9,1%)
  Romi: 16.546 persoane (4%)
  Slovaci: 4.444 persoane (1,1%)
  Germani : 2.956 persoane (0,8%)
  Ucrainieni: 1.295 persoane (0,3%)
  Sârbi: 875 persoane (0,2%)
  Bulgari: 557 persoane (0,1%)
  Alte etnii: 1190 persoane (0,3%)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Aşa s-a întâmplat cum bănuiam! Fraţii unguri şi-au etalat specificul, simbolistica, iar ceilalţi au fost ingnoraţi. Parcă două exponate ale bulgarilor sau sârbilor. ………. De ce nu s-a organizat acest Festival în Parcul Reconcilierii ! Vă spun eu : acolo nu au ce căuta alte naţionalităţi ! Ungurii – 9% – se consideră cel puţin egali cu românii iar pe ceilalţi îi ignoră, îi discrimineaă. Dar total !! ……. Apropos ! Ce fac acum ungurii din România că Anyaország i-a abandonat dincolo de gard ? Aşa ceva ?!?!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.