duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Producătorii smartphone-urilor Android mint privind actualizările de securitate

  de Special Arad | 16 aprilie 2018, 12:44 PM | IT

  0

  Constructorii smartphone-urilor Android nu oferă întotdeauna actualizări de securitate la timp. Mai rău, un studiu efectuat timp de doi ani de Security Research Labs – o firmă de cercetare în securitate din Berlin, pe sute de telefoane inteligente arată că producătorii tind să nu spună adevărul despre desfășurarea actualizărilor de securitate.

  Mai precis, ei anunță sosirea celor mai recente actualizări de securitate, în notele lor informative de patch-uri, dar, de fapt, nu se aplică patch-urile. Patch este o „bucată” de software concepută pentru a actualiza un program, pentru a-l repara sau îmbunătăți.

  Potrivit studiului efectuat de Security Research Labs, producătorii de smartphone-uri Android nu numai că nu sunt foarte receptivi când oferă cele mai recente actualizări de securitate de la Google, dar, de asemenea, mint utilizatorii lor cu privire la acest subiect. Timp de doi ani, doi cercetători au analizat actualizările de securitate ale aproximativ 1.200 de smartphone-uri, de la cei mai mari producători din piață, pentru a ajunge la această concluzie.

  Conform site-ului Phonandroid, se întâmplă că unii producători implementează actualizări pe care notele de patch-uri de securitate le indică ca fiind cele mai recente de la Google, dar de fapt nu se întâmplă nimic. O mică înșelăciune, care este o problemă reală. În mod evident, utilizatorul nu se mai poate baza pe datele indicate de către producători și nu poate ști dacă smartphone-ul lui este protejat de cele mai recente amenințări descoperite, care circulă în mediul online.

  Există producători, care respectă tot ce scrie în aceste actualizări și le fac relativ periodic, amintim aici pe Google, Samsung, dar și pe Sony și Wiko. Să nu uităm că telefoane de la Google precum Google Pixel 2 XL, Google Pixel 2 sau de la Samsung: Samsung Galaxy S8, Galaxy S9 sau Galaxy Note 8, Sony cu Sony Xperia XZ Premium, sunt smartphone-uri scumpe iar o problemă de securitate poate compromite un astfel de dispozitiv. Poate afecta, de asemenea, buzunarul posesorului și poate avea consecințe grave pentru securitatea datelor și a intimității utilizatorului.

  Dimpotrivă, grupurile chineze ZTE și TCL (BlackBerry, Alcatel, Palm) sunt în conformitate cu Security Research Labs cei mai răi în acest domeniu. Xiaomi, OnePlus și Nokia nu sunt perfecte, în timp ce HTC, Huawei, LG și Motorola pot fi cu adevărat blamate. Compania LG a declarat că va accelera lansarea actualizărilor Android printr-un nou centru fizic dedicat acestei probleme.

  O mare diferență se observă și în funcție de procesoarele aflate pe smartphone-uri. În general, aceste actualizări au fost absente pe dispozitivele din gamele cu prețuri mai mici. Putem înțelege că smartphone-urile mai ieftine stau chiar mai rău la acest capitol al actualizărilor de securitate.

  Se pare că în urma dezvăluirilor, Google va lansa o investigație pentru a afla gravitatea problemelor apărute la utilizatorii de Android.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.