Procurorii DNA cer 7 ani de închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea

  de Special Arad | 15 mai 2018, 2:26 PM | Politikos

  0

  Procesul s-a reluat, după o scurtă pauză, cu pledoariile avocaţilor. Primul care vorbeşte este avocatul Marian Nazat, care-l reprezintă pe Liviu Dragnea. El cere achitarea clientului său susţinând că DNA a folosit ca probă directă declaraţia fostei sefe a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu. Afirmaţiile acesteia ar fi însă în contradicţie cu declaraţiile făcute de una din secretarele PSD, Anisa Stoica.

  Avocatul a atacat şi afirmaţiile făcute de Alesu, despre întâlnirile cu Dragnea în care discută situaţia secretarelor.

  “Remarc o preocupare a doamnei de a face vorbire despre aceste pretinse întâlniri în absenţa oricărei persoane, astfel încât să nu fie probate”, a spus avocatul.

  “Alesu a susţinut ca aceste discutii cu Dragnea au fost in cadrul discutiilor pe marginea organigramei. Dragnea a negat o astfel de discutiei intr-un astfel de context, iar martora Magheru a infirmat o astfel de discutie”, a combatut Nazat acuzatiile DNA.

  Potrivit acestuia, anchetatorii s-ar fi folosit de simple presupuneri, de indicii.

  “Completul de judecata a incercat sa extinda cercetarile, sa administreze toate posibilele mijloace de probe pentru a afla adevarul, probele la dosar nu combat prezumtia de nevinovatie a domnului Dragnea. Niciun martor audiat nu a facut trimitere la o presupusa instigare a domnului Dragnea. Invocarea acestor declaratii de martori nu poate sustine decat nevinovatia. Solicit achitarea domnului Dragnea!”, a solicitat Marian Nazat.

  In cazul infractiunii de fals intelectual, el spune ca aceasta ar fi descrisa de procurori extrem de vag.

  “Nu am observat in niciun document ca s-a inceput urmarirea penala impotriva lui Dragnea si pentru complicitatea la abuz in serviciu. Vi se cere sa-l condamnati pe Dragnea pentru o infractiune pentru care nu s-a pus in miscare urmarirea penala”, sustine avocatul.

  “În România, deciziile încă sunt luate de judecători”, a declarat Liviu Dragnea, în faţa sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

  Procurorii DNA cer 7 ani şi jumătate de închisoare pentru Liviu Dragnea şi ridicarea suspendării condamnării din dosarul Referendumului.

  Citește continuarea pe Realitatea.net

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.