luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Procesul lui Călin Popescu Tăriceanu se apropie de final. DNA cere trei ani de închisoare cu executare pentru preşedintele Senatului

  de - | 8 mai 2018, 9:46 AM | Naţional

  0

  (foto: B1.ro)

  Curtea Supremă judecă astăzi (marți) ultimul termen în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă, scrie Digi24.ro.

  UPDATE – Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat că va lua o decizie pe 22 mai.

  Apărările președintelui Senatului au fost puerile și lipsite de logică. Este susținerea procurorului DNA care a cerut, astăzi, trei ani de închisoare cu executare pentru Calin Popescu Tăriceanu în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă.

  Mai mult, procurorul DNA a susținut reprezentantul Parchetului în fața Curții Supreme, obligația de a fi onest îi este total străină demnitarului, care a ascuns adevărul în legătură cu implicarea lui Remus Truică și a foștilor săi consultanți israelieni in retrocedarea unor terenuri către Paul al României.

  Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

  Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

  Procurorii afirmă că Tăriceanu a susţinut în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.