joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Proces între membrii trupei Cargo și familia regretatului lider Adi Bărar. Miza este folosirea brandului

  de - | 4 decembrie 2023, 9:09 PM | Naţional

  1

  (foto: Arhivă)

  Fiica și soția fostului lider al trupei CARGO Adi Bărar, decedat în martie 2021, se judecă cu membrii renumitei formații rock, pe dreptul de folosire a brandului CARGO. Tribunalul București a dat dreptate familiei Bărar.

  Familia lui Adi Bărar a cerut interzicerea folosirii brandului CARGO până la finalizarea unui proces în care să se decidă cum poate fi folosită marca. Adriana Bărar, fiica regretatului muzician, susținea că brandul CARGO este înregistrat la OSIM încă din anul 2004 pe numele lui Adrian Bărar.

  Adrian Igrișan, Tavi Pilan și Alin Achim, membrii formației timișorene, au mers în instanță, dar au pierdut: brandul CARGO le-a revenit ca moștenire fiicei și soției lui Adi Bărar.

  „CARGO este moştenirea pe care Adrian Bărar (fondatorul formației muzicale CARGO) a lăsat-o fiicei sale şi soției sale. Nouă ne-a lăsat muzica sa, să ne bucurăm de ea, aşa cum a văzut-o creatorul conceptului formației muzicale CARGO. <<Muzica mea trebuia, în primul rând, să reflecte pământul pe care călcăm>>, scria Adrian Bãrar în cartea Cargo-Jurnal de Bord, 1998, descriind naşterea denumirii şi a conceptului muzical CARGO în perioada 1984-1985”, a transmis avocata Mihaela Tudorache.

  Conform sentinței din 29.11.2023, dată de Tribunalul București pe fond, instanța a „respins cererea ca neîntemeiată”. Obligă reclamanții la plata sumei de 11.699 de lei, către pârâta Adriana Bărar, cu drept de apel în 30 de zile.

  Fiica fostului lider al trupei CARGO a declarat pentru „Adevărul” că ea și mama sa au încercat, pe cât posibil, să evite „o astfel de situație dureroasă”, dar nu au fost băgate în seamă.

  Chitaristul şi liderul trupei Cargo a murit în dimineaţa zilei de 8 martie 2021, după ce a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2, acesta având însă şi alte probleme de sănătate.

  sursa: Adevărul

  Citește și: Cargo, cap de afiș al spectacolului de Revelion 2023-2024 de la Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Contribuția cea mai importantă din momentul înființării a avut-o Tavi Iepan(până în momentul emigrării lui în 1988).Amprenta stilului,compozițiile importante toate îi revin lui Tavi Iepan.Numele provine de la Men at work- Cargo 1983,disc care le- a plăcut mult și celor din Metamorf și Autostop,trupe din care au provenit fondatorii Cargo.Acum dacă s-a dat sentința referitoare asupra brandului pot să folosească băieții Cargus, dacă tot au fost botezați de Bibi hatchet.Evident dacă nu e marca înregistrată.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.