sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Începe judecata în cazul elevei de la UCECOM, bătută de o colegă

  de Ioana Costaș | 7 iulie 2023, 10:35 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Primul termen de judecată în dosarul bătăii elevei de la UCECOM a fost fixat pentru luna septembrie, la aproape un an de zile de când a avut loc agresiunea. Judecătoria Arad va soluționa cauza.

  Fata de 17 ani care și-a bătut colega a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe, iar cel care a filmat bătaia, un bărbat de 28 de ani – cel despre care se spune că ar fi tatăl vitreg al agresoarei – pentru loviri sau alte violențe în forma instigării.

  Înainte ca speța să fie trimisă spre judecată, tânărul de 28 de ani a înregistrat un memoriu la dosar, invocând excepția nelegalităţii administrării imaginilor video şi a procesului-verbal de vizionare a acestora. Instanța a respins excepțiile ridicate de bărbat.

  Bătaia pe care adolescenta în vârstă de 17 ani, o aplică minorei de 15 ani, la instigarea bărbatului de 28 de ani, a avut loc în 21 septembrie 2022, în locuința agresoarei. Victima a fost ademenită acolo sub pretextul dăruirii unor haine. Cele două, agresoarea și victima, se cunoșteau, fiind colege la Liceul UCECOM, dar și prietene, așa cum reiese din dialogul din timpul bătăii.

  Loviturile primite de fata de 15 ani au fost filmate de presupusul tată vitreg. Minora a fost lovită cu pumnii în cap, apoi a fost pusă la podea de adolescenta de 17 ani și lovită cu picioarele, iar la un moment dat a fost pur și simplu călcată în picioare.

  La ce a folosit video-ul? Intențiile bătăușei au fost clare: să-și umilească colega pentru a o determina să păstreze tăcerea, așa cum reiese din puținele discuții din video.

  În înregistrare, agresoarea poate fi auzită spunând: „Pe Tik Tok te pun, mă, zdreanță! Să vadă și mă-ta ce panaramă ești!”.

  Iar amenințările bătăușei la adresa fetei de 15 ani ani au continuat: „Vezi că am fost bună cu tine până acuma. Mă p*ș pe tine și îți dau foc”. „Ai venit în casa asta, ai dormit în casa asta, ai mâncat în casa asta și acuma faci figuri?!”. Totul, în timp ce fata de 15 ani primește pumni și palme peste față și în cap.

  La un moment dat, victima este pusă la podea de către bătăușă, iar aici cea din urmă începe să o lovească cu picioarele și să o calce, fata de 15 ani implorând milă: „Nu mai da așa! Mă omori!”, iar agresoare poate fi auzită replicând: „Și ce dacă te omor? Intru la pușcărie pentru tine, mă, zdreanțo!”.

  Videoclipul se încheie cu o ultimă amenințare a bătăușei: „Pe ăia trei dacă îi dai în gât, o să ai de-a face cu mine, fată!”. La cine făcea referire agresoarea și ce legătură aveau „cei trei” cu bătaia, nu s-a putut stabili – din informațiile noastre.

  Video-ul a fost arătat la școală, colegilor, chiar de către bătăușă, pentru a o umili pe victima sa în fața celorlalți elevi. Însă totul s-a întors împotriva agresoarei când o colegă i-a aplicat o palmă peste cap, reproșându-i comportamentul reprobabil. Nervoasă, fata de 17 ani a sunat la 112, spunând că a fost lovită la școală de către o colegă. Polițiștii care au răspuns apelului le-au audiat pe cele două fete, aflând astfel de ce a fost lovită peste cap agresoarea în vârstă de 17 ani: videoclipul în care a fost surprinsă bătaia aplicată fetei de 15 ani.

  Astfel, polițiștii au intrat în posesia videoclipului în care fata de 15 ani este bătută cu pumnii, picioarele, iar apoi este călcată în picioare. Timp de șapte zile, în dosar nu s-a făcut nimic. Abia după ce imaginile au ajuns în presă, dosarul a început să fie pus pe drumul cel bun, cel pe care trebuia să-l apuce încă de la început.

  Agresoarea și bărbatul de 28 de ani au fost reținuți, iar ulterior, pe numele lor a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar, măsură preventivă sub care se află și astăzi.

   

  Citește și: Bătaia elevei de la UCECOM așteaptă să ajungă la judecată

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.