Procedură de infringement împotriva Ungariei, după suspendarea licenţei unui post de radio independent

  de - | 9 iunie 2021, 10:06 PM | Internaţional

  0

  Sursă foto: Kafkadesk

  Comisia Europeană a anunţat miercuri că a lansat o procedură de infringement împotriva Ungariei, după suspendarea licenței postului de radio independent Klubradio. Decizia a fost văzută ca o nouă lovitură dată pluralismului media.

  Klubradio, ale cărui jurnale de ştiri şi dezbateri sunt deseori critice la adresa guvernului condus de premierul suveranist Viktor Orban, este difuzat online din februarie, după ce i-a fost respins apelul de a-şi păstra licenţa de exploatare, relatează AFP, citată de Agerpres.

  Comisia consideră că „deciziile Consiliului Media din Ungaria de a refuza înnoirea drepturilor Klubradio sunt disproporţionate şi netransparente şi, prin urmare, contrare dreptului european”.

  Bruxellesul consideră de asemenea că legea „a fost aplicată discriminatoriu în acest caz specific”.

  Procedurile de atribuire de frecvenţe, de prelungire sau de revocare a acestor drepturi sunt supuse regulilor codului european de comunicaţii electronice.

  „Le-am cerut autorităţilor ungare să găsească o soluţie astfel încât Klubradio să continue să emită. Ele nu au răspuns„” a scris pe Twitter Vera Jourova, vicepreşedintă a Comisiei Europene, pentru a explica iniţierea acestei proceduri, care poate duce la o sesizare a Curţii de Justiţie a UE.

  Ungaria are acum la dispoziţie două luni pentru a răspunde scrisorii Comisiei Europene.

  Sursa: Digi24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.