miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Prisecaru, fostă colaboratoare a securității, eliberată din funcția de secretar general adjunct la Ministerul Finanțelor

  de Special Arad | 14 noiembrie 2019, 8:29 AM | Politikos

  1

  (foto: Newsweek)

  Premierul Ludovic Orban a demis-o pe Claudia-Florina Prisecaru din funcția de secretar general adjunct la Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Aceasta, potrivit unor surse din instituție, ar fi o apropiată a fostului ministru Eugen Teodorovici, informează Hotnews. Ea s-a remarcat recent prin faptul că o Hotărâre (care nu e definitivă) a Curții de apel București arată că a fost colaboratoare a securității în perioada comunistă.

  Publicația Newsweek scria la începutul lunii mai că pe baza probelor din dosarele aflate în arhiva instituției, cei 11 membri ai Colegiului CNSAS au constatat faptul că Prisecaru a fost colaboratoare a poliției politice comuniste, în sensul în care prin informațiile pe care le-a furnizat a afectat drepturile și libertățile fundamentale ale unor persoane. Cu alte cuvinte, cei turnați au avut de suferit.
  Ea lucrează în Ministerul Finanțelor din 1993, unde a început ca referent până în 1998, apoi tot în aceiași instituție, a devenit expert la Administrare imobile; derulare contracte utilitatii, servicii, lucrari. În perioada 2000 – 2014 a fost șef serviciu, după care până în 2017 a fost director pe zona “Administrare imobile; derulare contracte utilitatii, servicii, lucrari; coordonarea si organizarea patrimoniului MFP”. Din martie 2018 ocupa poziția de secretar general adjunct

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Am o vârstă la care aș prefera să se spună direct, democratic : ”Am câștigat noi și îi vom pune pe ai noștrii în toate funcțiile în care au fost ai voștrii SIMPLU nu mai întrebați ș ciocul mic !” Nu ar fi mai simplu ?! Așa a fost și înainte de război ”… și mătura” ..care-i diferența ?! Dar ar mai trebui dată o lege simplă de tot… dacă ai fost alesul unei comunități într-o structuraă administrativă, primar de exemplu și ai fost NU independent să nu poți fi schimbat sau să accepți o trecere la ”ceilalți” decât dacă îți dai demisia din funcție și să poți trece la ei doar după 4 ani, în următoarea legislatură asta pentru că să se termine odată pt. totdeauna cu trădările și înjosirea unui electorat ce a avut încredere în tine..

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.