vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Primele sancțiuni în cazul pacienților morți din cauza unor transfuzii de sânge! Avocatul poporului s-a autosesizat

  de - | 27 februarie 2017, 8:51 AM | Naţional

  0

  Titlu  principal: Doi pacienți au murit în spital în condiții suspecte! Alți patru în stare gravă! Poliția a deschis o anchetă la sesizarea conducerii spitalului

  O anchetă penală a început la Spitalul Filantropia din Craiova, după ce doi oameni au murit în urma unor transfuzii de sânge făcute vineri.

  Ancheta în curs a început după ce conducerea spitalului este cea care a depus plângerea la secția 1 Poliției din Craiova, pentru că existau suspiciunii cu privire la decesul pacienților.

  Se supectează fie calitatea sângelui, fie modul de transportare a sângelui până la cei 6 pacienți cărora le-a fost administrat. Doi dintre aceștia au decedat, iar alți patru sunt în stare gravă.

  Se pare că în Craiova există un Centru de Transfuzie, însă este o adevărată criză de sânge în județ.

  Anul trecut, o femeie în vârstă de 68 de ani a murit la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, după ce i-a fost făcută o transfuzie greșită de sânge cu grupa de sânge B, deşi aceasta avea grupa A.

  sursa: libertatea.ro

  Foto: arhivă

  UPDATE: Au fost date primele sancţiuni administrative în cazul transfuziilor greşite de la Spitalul Filantropia din Craiova. Direcţia de Sănătate Publică a amendat cu 25.000 de lei unitatea sanitară.

  Au mai fost aplicate câte patru amenzi individuale de câte 1.000 de lei. Au fost amendați medicul de gardă, două asistente și asistenta de la secția de Hematologie.

  Acestea sunt sancțiunile în cazul de vinerea trecută. Doi pacienţi au murit şi alţi patru au ajuns la terapie intensivă după ce le-au fost făcute transfuzii de sânge.

  După acest caz au început patru anchete: cea internă, a conducerii spitalului, a Direcţiei judeţene de Sănătate Publică, a Ministerului Sănătăţii şi a poliţiştilor. O altă anchetă are loc la Centrul de Transfuzii. Luni seară, Avocatul poporului a anunţat că s-a autosesizat.

  sursa: digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.