Primele măsuri au fost obținute pentru Mureșel

  de - | 21 mai 2019, 5:36 PM | Comunicate contra cost

  0

  În urma sesizării și a buletinelor de analiză depuse de USR Arad, Garda de mediu a dispus măsuri pentru remedierea problemelor și a amendat Compania de Apă Arad SA cu 50.000 de lei.

  Conform răspunsului primit, în cadrul controlului s-au efectuat noi analize și s-au măsurat în diverse puncte ale canalului Mureșel depășiri ale unor parametri reglementați de până la 70 de ori, confirmând cele sesizate de USR Arad.

  Au fost identificate ape pluviale cu caracter fecaloid menajer, evacuate permanent în canalul Mureșel de Compania de Apă prin evacuarea neconformă (ilegală) din strada Șezătorii, principala sursă de poluare a canalului Mureșel identificată. Compania de Apă gestionează rețeaua de canalizare pluvială primită de la Primăria Municipiului Arad, pe bază de proces verbal de predare-primire în administrare și exploatare.

  În zona Intim au fost decopertate și refăcute capacele de cămine situate pe zona carosabilă, care erau acoperite inițial cu asfalt. S-a identificat și a fost sigilat by-passul pentru descărcarea de ape menajere în canalul Mureșel.

  S-a mai dispus, printre altele, revizuirea autorizației de mediu a SC Compania de Apă Arad SA, conformarea la condițiile de calitate a apelor evacuate în canale deschise, realizarea de stăvilare/vane la evacuările în canalul Mureșel, eliminarea evacuărilor de ape uzate menajere prin realizarea de racorduri la canalizarea menajeră.

  View Fullscreen

  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.