vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria vrea să scutească Crucea Roșie de la plata parcării pe străzile municipiului Arad

  de Raluca Medeleanu | 11 aprilie 2022, 10:43 AM | Administraţie | Topic special

  1

  Autovehiculele care aparțin Crucii Roșii nu vor mai fi nevoite să plătească pentru parcarea pe străzile municipiului, iată modificarea care se va aduce la Hotărârea nr. 510/2019 a Consiliului Local al Municipiului Arad regulametul Recons SA cu privire la zonele de parcare cu plată din Municipiul Arad, a parcărilor de reşedinţă şi ridicări vehicule, dacă proiectul de hotărâre va trece de votul consilierilor locali în ședința de marți, 12 aprilie.

  Măsura are la bază inițiativa Primăriei Arad, exprimată într-un referat de aprobare semnat în 22 martie 2022, ținând seamă de Legea 139/1995 a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România și de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, respectiv avizele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Arad.

  „Dat fiind contextul actual sanitar și contextul politico-militar din imediată vecinătate a României care presupune implicarea tot mai accentuată a organizațiilor umanitare și a celorcare sprijină comunitățile să facă față situațiilor de criză, consider oportun ca Societatea Națională de Cruce Roșie din România, în calitatede organizație de utilitate publică, care are dreptul, conform legii, de a cere sprijinul tuturor autorităților publice, iar acestea au obligația de a-l acorda, să beneficieze de gratuitate la utilizarea parcărilor cu plată amenajate pe domeniul public și privat al municipiului Arad pentru autovehiculele pe care le deține în proprietate”, specifică primarul Călin Bibarț în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre.

  Astfel, odată ce proiectul trece de votul consilierilor, exceptările de la plata parcărilor din municipiul Arad vizează următoarele:

  „Vehiculele deținute de unităţile de salvare, Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă, Ministerul Afacerilor Interne, Jandarmerie, Ministerul Justiţiei, Serviciul Român de Informaţii, Direcţia Generală Anticorupție, Serviciul de Protecţie şi Pază, Ministerul Apărării Naţionale, Direcţia Generală Poliţia Locală, aflate în misiune şi cele care desfăşoară activităţi pentru servicii publice în caz de intervenţie. Autoturismelor societăților care desfăşoară activităţi de interes public, nu li se aplică prevederile prezentului regulament cu condiţia să fie inscripţionate cu menţiunea”Intervenţie” și dotate cu semnale speciale deavertizare luminoase (energie electrică, gaz, apă-canal, telecomunicaţii, termoficare, salubritate, întretinere spatii verzi etc.).”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Brusc, cealalta jumatate din Aradeni, care nu au certificat de handicap la bord, vor deveni angajati/colaboratori ai crucii rosii. Cred ca primaria ar putea direct sa renunte la sistemul de plata a parcarilor, pentru ca oricum e inutil avand in vedere cati oameni cu „dizabilitati” avem deja in oras.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.