miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria vrea să o declare cetățean de onoare pe Daniela Dodean

  de Special Arad | 2 octombrie 2019, 8:29 AM | Sport | Topic special

  0

  (foto: Libertatea.ro)

  Primăria municipiului Arad intenționează să o declare pe Daniela Dodean-Monteiro cetățean de onoare, în semn de recunoștnță pentru activitatea sportivă marcantă și contribuția adusă la dezvoltarea sportului arădean de mare performanță.

  Daniela Dodean născută la data de 13 ianuarie 1988 în Arad, este jucătoare de tenis de masă, anul de debut fiind 1995, multiplă campioană națională și europeană de la cadeți până la seniori la toate probele. Absolventă a Universității de Vest ”Vasile Goldiș”-Facultatea de Educație Fizică și Sport, sportivă crescută și formată în Arad, legitimată pe tot parcursul carierei sale la Clubul Sportiv Municipiul Arad, merită cu prisosință să fie popularizată și promovată ca o valoare sportivă autentică a comunității arădene.

  Daniela Dodean-Monteiro, de-a lungul carierei sale sportive a avut numeroase participări la Jocurile Olimpice (2 locuri V cu echipa), a cucerit locul I la Cupa Mondială junior (Pro Tour Final), deține 4 medalii de bronz la Campionatele Mondiale de juniori în perioada 2004- 2006 și este câștigătoarea a 15 open-uri de juniori și U21.

  În 2012, la Campionatele Europene de tenis de masă de la Herning (Danemarca) a cucerit titlul în proba de dublu feminin, alături de Elizabeta Samara, al doilea său titlu după cel cucerit în 2009, tot la dublu feminin. Legitimată la CSM Arad, dar și la diferite echipe din străinătate, în 2014 s-a retras temporar din activitatea sportivă pentru a deveni mamă.

  A obținut cinci medalii europene de argint – cu echipa, în 2010, 2011, 2013, 2015 și una la dublu feminin, în 2011, dar și una de bronz, cu echipa României, în 2008.

  În 2016, Daniela Dodean-Monteiro alături de soțul său Joao Monteiro, a cucerit medalia de aur la dublu mixt la CE de la Budapesta, devenind primul cuplu de sportivi căsătoriți care și-a adjudecat titlul continental. În același an, datorită poziției în clasamentul mondial al federației internaționale de specialitate (ITTF), și-a asigurat prezența în competiția de simplu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

  După ce ITTF a comunicat calificarea României în competiția olimpică pe echipe, a fost inclusă în team-ul reprezentativ alături de Elizabeta Samara și Bernadette Szocs. A fost a treia prezență consecutivă la o ediție a JO, după Beijing 2008 și Londra 2012.

  În 2019, a fost inclusă în „Samurai 2020”, programul de asistență specială a sportivilor cu potențial de a obține medalii la cea de a XXXII-a ediție de vară a JO Tokyo 2020. Tot în 2019 cucerește o medalie de argint la Jocurile Europene.

  Daniela Dodean-Monteiro, sportivul numărul 1 al Aradului timp de 7 ani la rând, prin toată activitatea sa demonstrează competență, devotament, făcând astfel onoare orașului și țării, afirmă reprezentanții Primăriei Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.