miercuri, 27 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Secretul succesului! Imaginile care demonstrează de ce ping-pong-ul arădean creează campioni (GALERIE)

  de Lucian Dănilă | 17 ianuarie 2015, 3:59 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Suntem obișnuiți să vedem spuma înainte de a vedea ceea ce este sub ea. Așa e și în sport. Ne uităm la știri cu campioni, citim poveștile de viață ale sportivilor de succes, dar de multe ori ignorăm ceea ce stă în spatele succesului lor.

  Cheia pleacă de la primele ore petrecute de campionii de astăzi în sportul pe care îl practică. Fie că vorbim despre Hagi, Halep, Năstase, Nadia Comăneci, de Ronaldo, Messi, Usain Bolt sau Federer, și ei au fost cândva începători.

  Ne-a frapat în aceste zile pasiunea pe care o pun antrenorii de la secția de tenis de masă, ping-pong, de la CSM Arad. Este unul dintre sporturile cele mai practicate în lume, dar, deși este răspândit pe o arie atât de mare, banii nu sunt la fel de mulți ca și la alte sporturi cum ar fi fotbalul, tenisul, baschetul sau sporturile auto.

  Clubul care a dat tenisului de masă foarte mulți campioni de-a lungul anilor nu se dezminte, semn că există explicații de ce Daniela Dodean a ajuns campioană europeană, de ce Bernadett Balint performează în acest sport și de ce această secție a adus Aradului atâtea succese, iar pe această listă putem să o adăugăm și pe Otilia Bădescu.

  Totul pleacă de la prima zi de antrenament. Deși nu mai sunt la vârsta tinereții, Livia Căruceru, Magdalena Leszay sau Arpad Kakas lucrează cu aceeași pasiune ca și în primii ani când și-au început această activitate. Zeci de copii se pregătesc la clubul de pe strada Mihai Eminescu sub comanda celor trei mentori de mari sportivi.

  De la antrenamente nu lipsește nici antrenorul echipei de senioare, Cristian Dodean, fratele Danielei. „Pentru acest sport, cea mai indicată vârstă la care să începi este de 5 ani. Dacă dintre cei de acum rămân 4-5 pentru performanță, deja este foarte bine”, spune Cristi Dodean. În timp ce el explica anumite criterii, Livia Căruceru și Magdalena Leszay se ocupau de fiecare copil în parte. Mii de serve, mii de lovituri cu toate părțile paletei, totul pentru ca micii sportivi să priceapă în detaliu tainele acestui sport.

  Cine nu ajunge cu fruntea la nivelul mesei este ajutat și este efectiv luat în brațe de cele două antenoare! Imaginile de mai jos demonstrează acest lucru. La finalul antrenamentului, copiii primesc bomboane! SUPERB!

  Unii joacă, alții strâng mingi, alții fac exerciții de gimnastică sau aleargă, fiecare are câte un scop în acea sală și fiecare se simte util. Nimeni, niciunul nu stă degeaba. Unii renunță pe parcurs, dar cei care reușesc să treacă treptat anumite nivele de performață vor ajunge sus și cu toate lecțiile învățate.

  Așa se întâmplă de ani de zile la Arad. Felicitări Livia Căruceru! Felicitări Magdalena Leszay! Felicitări Arpad Kakas!

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.