miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Primăria Timișoara vrea o nouă gară, în plin centrul orașului

  de - | 16 februarie 2022, 4:57 PM | Regional

  1

  Primăria Timișoara a pus la bătaie aproape 36.000 de euro, cu tot cu TVA, pentru studiile preliminare, iar la termenul limită de marți, a fost depusă doar oferta firmei constănțene AGORAPOLIS SRL.

  Zona de implementare a viitorului PUZ e de aproape 17 hectare, delimitat fiind la nord de strada Demetriade și calea ferată, la vest de Calea Alexandru Ioan Cuza, la est de strada Popa Șapca și la sud de strada Oituz. Ar putea fi amenajată și o nouă stație CFR în plin centrul orașului, care să descarce parte din traficul Gării de Nord, iar pentru asta va fi nevoie de o decizie și o investiție a celor de la căi ferate.

  „Se doreste facilitarea legaturii zonei cu restul orasului prin deschiderea unor noi cai de mobilitate alternativa, restructurarea cailor de acces si de circulatie a vehiculelor, posibilitatea directionarii retelei de transport in comun pentru deservirea directa a campusului, dar si prin crearea unei legaturi cu circulatia feroviara aflata in imediata proximitate prin deschiderea unei noi statii, amplasata in zona centrala a urbei. (…) Un obiectiv foarte important al acestei teme este introducerea in areal a unei parcari publice multietajate care sa deserveasca atat studentii si personalul UVT, dar si pentru cetatenii care lucreaza in apropiere. Se doreste reliefarea unui ax central de circulatie pietonala si de mobilitate alternativa care sa faca legatura intre zona centrala, Cetate si functiunile din nord si, prin extensie, studierea posibilitatii de legatura a noului campus cu actualul Complex Universitar al UVT, cel al UPT si cu cel studentesc”, se arata in tema ce insotea anuntul de licitatie ‘Servicii de urbanism necesare pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal „Zona Oituz – Popa Sapca si concept amenajare domeniu public“ si a Regulamentului Local de Urbanism aferent P.U.Z.

  Citește mai mult pe opiniatimisoarei.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.