duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria s-a hotărât: Bazinul din Subcetate va trece în administrarea SC Recons

  de Dan Lazăr | 7 aprilie 2020, 9:35 PM | Sport | Știri Arad

  0

  Noul bazin de polo din Subcetate o ia pe urmele Ștrandului Neptun, a Patinoarului municipal și a parcărilor din municipiu, ajungând în administrarea SC Recons SA. La inițiativa primarului Călin Bibarț, Consiliul Local Municipal Arad urmează a aprobe un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fundamentare și stabilirea formei de delegare a gestiunii serviciului public de întreţinere, funcționare şi exploatare a Bazinului de înot/polo, situat în municipiul Arad, str. Eugen Popa nr.28, construit de Compania Națională de Investitiții și dat în folosință anul trecut.

  Până la data de 24 aprilie, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii. Proiectul de hotărâre poate fi consultat începând cu data de 08.04.2020, pe pagina www.primariaarad.ro, sau la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5, între orele 10,00 – 12,00 marțea și joia. Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.

  Bazinul de înot de polo, în suprafață de 16.806 mp, cu o valoare totală a investiției de 23.140051,01 lei, este alcătuit din teren (spații verzi + parcare), construcții (bazine), instalații și dotări aferente, care intră în componența sa şi are următoarele caracteristici constructive: aria construită 3.383 mp, aria desfăşurată 5.988,00 mp și aria utilă 4.600 mp.

  Clădirea adăpostește două bazine, gradenele şi funcţiunile anexe, fiind organizată pe 3 nivele:
  – la nivelul I: subsolul tehnic cu un aspect neutru se poate încadra în mediul înconjurător şi arhitectural specific urban;
  – la nivelul II: parterul, cuprinzând holul, vestiarele, anexele, sala bazinelor;
  – la nivelul III: gradenele şi circulaţia spectatorilor.

  Bazinul de polo/înot are dimensiunile 33,33 m x 25,00 m şi o adâncime de 2,30 m, iar bazinul de antrenament are dimensiunile 25,00 m x 12,50 m şi o adâncime de 1,20 – 1,60 m.

  Două mii de bilete, în două luni

  Primăria ne anunță că în perioada noiembrie – decembrie 2019 au fost înregistrate un număr de 2.176 intrări (40 abonamente și 2136 bilete), realizându-se venituri în valoare de 36.890 lei.

  Redevența anuală – suma datorată de către concesionar concedentului în schimbul transmiterii dreptului de întreținere, funcționare și exploatare a Bazinului de înot/polo din Arad – este, conform primăriei, de 1% din veniturile înregistrate de operator.

  De remarcat că durata estimată a concesiunii este de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii acestui termen prin acordul părţilor.

  Societatea Comercială Recons SA Arad a fost înfiinţată în anul 1996 prin reorganizarea Regiei Autonome de Locuințe și Localuri de sub autoritatea CLM Arad. În anul 2014, CLM i-a delegat SC Recons SA gestiunea prin atribuire directă a concesiunii serviciului comunitar de utilitate publică pentru administrarea, amenajarea, întreținerea și exploatarea zonelor de agrement – Ștrandul Neptun, Patinoarul Municipal Arad, a parcărilor de reședință și a activității de ridicare a vehiculelor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.