joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ministru: „Aveți baze sportive de invidiat” vs. Director DJST: „Am închis bazinul pentru a evita o tragedie”

  de Dan Lazăr | 26 noiembrie 2020, 7:25 AM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  2

  Ministrul Stroe (foto centru - cu mâinile în buzunar) față în față cu grinzile putrede de la „Delfinul”

  Pe finalul lunii august, în 27 august, la Arad a descins ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, care a aruncat în stânga și dreapta cuvinte de laude, inclusiv după ce a vizitat bazinul acoperit „Delfinul”, închis în această săptămână de către Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Arad, pentru că este pusă în pericol viața celor care înoată acolo.

  După vizitarea mai multor obiective sportive – Sala Sporturilor „Victoria”, Bazinul olimpic „Delfinul”, Complexul de tenis „Riviera”, Stadionul „Gloria”, Bazinul de polo din Subcetate, Patinoarul artificial sau stadionul „Francisc Neuman”-UTA -, ministrul Stroe declara: „Încurajator! Sportul arădean trăiește, sportul arădean performează, există baze sportive funcționale în Arad și cu siguranță pot fi unificate, iar condițiile pe care le oferă pot fi îmbunătățite, astfel încât aici să se poată pregăti în viitor nu numai arădenii, dar și loturile naționale. Un Complex Sportiv Național amenajat la Arad ar fi un punct de interes regional foarte mare. (…) Cred că sunteți cu un pas înaintea tuturor în această regiune”.

  Nu au trecut nici trei luni de zile și o decizie care, probabil, trebuia luată de mai multă vreme, a dus la punerea lacătului pe bazinul „Delfinul”. „Nu vrem să ne asumăm niciun risc, viaţa şi integritatea oamenilor fiind cea mai importantă”, afirmă Dan Cuedan, directorul DJST Arad, care atrage atenția asupra grinzilor de lemn ce se tot desprind și sunt un pericol pentru practicanţii înotului.

  În aceste zile, Inspectoratul de Stat în Construcții, trimis la fața locului de Prefectură, a solicitat părerea a doi specialiști, pentru a da „undă verde” deciziei DJST Arad.

  36 de ani are bazinul olimpic „Delfinul”, aflat în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, prin DJST Arad. Dat în folosinţă în 1984, bazinul „Delfinul” cuprinde: un bazin de înot de 50m lungime, tribune cu 500 locuri, 5 vestiare, un bazin de recuperare, saună uscată, sală de culturism, sală de judo şi sală de gimnastică aerobică. În ultimii ani s-a tot vorbit despre o reabilitare-modernizare prin Compania Națională de Investiții, totul rămânând însă la nivelul de vorbe în vânt…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu trebuie sa acceptam inchiderea bazelor sportive ptr ca sunt neconforme sa le reabiliteze statul din fonduri europene ptr ca altfel ramane fara ele in favoarea supermarketurilor vezi : stadionul Telecom Micalaca(Kaufland),stadionul Vagonul(Kaufland),Stadionul Strungu (mall Galeria)

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. astia sunt praf iar mai praf sunt cei care cred aceste aberatii.alalat ne spune ca avem cateva masini electrice si ca se selecteaza gunoiul dar la noi e haos .Astalat ministru ne spune despre bazele sportive care sunt demne de secolulul XIX.:la subcetate inca mai este pista de aruncari pe terenul de fotbal,la gloria nu s-a montat nici macar un aparat de fitness ,terenul din fata de la moise nicoara e maidan,iar pe celelalte 2 terenuri-sanicolau micsi icrti este pus lacatul pt sportul de masa

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.