Primăria Arad acordă un teren pentru înhumarea osemintelor militarilor maghiari căzuţi la datorie

  de Special Arad | 20 august 2019, 12:48 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Comunicat. Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, responsabil cu elaborarea şi asigurarea aplicării strategiei şi politicilor în domeniul mormintelor şi operelor comemorative de război, a solicitat Primăriei Municipiului Arad posibilitatea identificării unei suprafeţe de teren unde ar putea fi depuse osemintele militarilor maghiari care au fost deshumate din Cimitirul Evreiesc din Cluj Napoca. Suprafaţa de teren solicitată este de aproximativ 2000 mp.
  „Aradul a demonstrat în repetate rânduri că este un oraş multietnic, multicultural şi multiconfesional, prin urmare am dat curs solicitării venite din partea ONCE şi propunem ca locaţie Cimitirul Pomenirea, deoarece aici sunt înhumate în prezent şi osemintele soldaţilor sârbi, români, ruşi şi maghiari. Consider că este un gest de normalitate pe care generaţia noastră îl poate face.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.