Primăria Arad a împărțit banii pentru sport: UTA, FCC Baschet, Atletico și Raliul Aradului și-au tăiat „partea leului”

  de Dan Lazăr | 18 martie 2020, 8:14 PM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  2

  Prima sesiune a finanțărilor nerambursabile oferite de Primăria Arad a adus, miercuri, 6.972.000 lei pentru structurile sportive din municipiul Arad, în cadrul programului „Promovarea Sportului de Performanță 2020”.

  Cea mai mare sumă, din totalul de peste 1.400.000 de euro, va fi virată în contul AS Fotbal Club UTA, 2.900.000 de lei (cca. 600.000 de euro), gruparea „alb-roșie” fiind urmată într-un „clasament al greilor” de CS Baschet Arad (1.500.000 lei – cca. 310.000 de euro), CS Atletico Arad (620.000 lei – pentru două proiecte, „Turneu internațional de fotbal în sală” – 120.000 lei, respectiv „Participare în competiții naționale și internaționale” – 500.000 lei) și AMC Racing (500.000 lei pentru „Raliul Aradului”).

  CS AMEFA, 380 de mii pentru polo și haltere

  CS AMEFA Arad a primit finanțare pentru cinci proiecte: „Aradul în Superliga de polo” – 150.000 lei; „Polo juvenil arădean în Campionatele Naționale” – 100.000 lei; „Tradiție în sportul arădean – haltere” – 100.000 lei; „Cupa Aradului polo pe apă – juniori” – 20.000 lei și „Cupa Aradului – haltere” – 10.000 lei.

  Trei proiecte pentru ProVolei

  CS ProVolei Arad are trei proiecte finanțate, cu câte 50.000 de lei, pentru: „Pregătirea și participarea echipei de volei seniori în turneul de promovare în Liga I”, „Tradiție și performanță în voleiul pe plajă” și „Continuitate în voleiul de performanță”.

  Tot 150.000 de lei a primit și ACS Viitorul, pentru proiectul „Viitorul Arad – creștem un vis”, CS Astra (lupte) și HC Beldiman (handbal seniori și juniori).

  Șah Club Vados are două proiecte aprobate: „Festivalul Internațional de Șah Arad – ediția a VIII-a” (55.000 lei) și „Șahul de performanță” (25.000 lei).

  Bani pentru dans, bărci dragon sau… majorete

  Prima sesiune a adus bani și pentru: ACS Piroș Security (50.000 lei – fotbal feminin), Asociația Județeană de Tenis de Masă (50.000 lei), ACS Mistral (50.000 lei pentru „Susținerea sportului de performanță majorete și twirling), BC Valbon (45.000 lei – CN de baschet juniori), CS Westar (40.000 lei, pentru două proiecte, „Participare CN de volei feminin” și „Participarea în CN de volei masculin”, ambele la nivel de juniori) CS Ballroom Dance (40.000 lei – „Aradul dansează”), Asociația Județeană de Fotbal (35.000 lei), Academia Broșovszky (trei proiecte ce totalizează 32.000 lei pentru fotbalul juvenil), ACS Voința (25.000 lei, pentru două proiecte dedicate CM de Rafting și CN de Bărci Dragon) și Asociația Județeană de Atletism (25.000 lei pentru „Cupa Aradului” la juniori și copii).

  Respinse

  Opt proiecte nu au întrunit punctajul minim – aparținând Academiei Broșovszky, CS Atletico, ACS Voința și AJ de Atletism -, unul a fost exclus – ACS Dum Dance Team, iar alte 7 proiecte din cadrul „Promovarea Sportului de Performanță 2020” nu au trecut prima fază de selecție, patru aparținând CS Universitatea Arad și trei fiind ale CS Westar.

  Sportul pentru toți

  În ceea ce privește programul „Sportul pentru Toți”, în etapa a doua de selecție au ajuns 5 proiecte, doar două având sume aprobate: „Concurs internațional de majorete și twirling Dancing Europe, Cupa Națională NBTA și workshop de twirling” (ACS Mistral – 40.000 lei) și „Șahul pentru toți” (Șah Club Vados – 15.000 lei).

  Au fost respinse proiecte ale: BC Valbon (Participare Liga Națională de baby și minibaschet), ACS Dum Dance Team (În pași de dans) și AJ de Atletism (CN Școlar de Pentatlon), toate fără punctajul minim atins.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cretini !!!
   In stare de urgență trimitem resurse la cluburile sportive fara activitate.
   In vamă la triaj unde este un grad ridicat de infectare au trimis medicii rezidenți, slab echipați (facem exact aceleași greșeli că și China in primele zile și Italia, fara ochelari închiși ermetic, virusul transmitandu-se și la nivel de ochi) … Deci specialiștii de boli infecțioase au trimis copii proaspăt absolvenți in linia întâi. Iar toți cei care au luat șpăgi (pt efectuarea actului medical, apoi achiziții, samd) care au dus sistemul medical public în colaps stau că sobolanii ascunși !!! Vesti proaste … Nu se poate opri acest virus de la transmiterea comunitare pentru că noi nu o testăm ai nu o izolam. (Dr. Wiener in interviu cu HotNews) Pe scurt cred că cu toții vom ajunge sa contactam virusul mai devreme sau mai târziu pe parcursul acestui an. Sita cerne . Să vedem câți vor fi de Crăciun în picioare ! In boca al lupo ! Pe: clasa politică este cam obeza ai vulnerabilă, testații României !

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Cum e posibil ca unele cluburi şi asociaţii sportive care nu au nimic în comun cu sportul de performanţă să primească susţinere financiară iar cel mai bun club al anului să nu primească nici un ban ? Întrebarea mea este dacă aceşti bani se dau instituţiilor sau persoanelor ce sunt la conducerea acestora ? Are cineva din primărie ceva divergenţe cu d-l Ovidiu Şerban ? Cei ce împart banii nu se gândesc că nefinanţând CS Universitatea Arad lovesc în sportivi şi nu în conducătorul clubului ? Oare vrea cineva din primărie să fie clubul pus pe butuci sau e o răzbunare aiurea ? D-l Mezar ce zice de această situaţie, când clubul cu cele mai bune rezultate interne şi internaţionale din Arad, pe care el le conduce (nu numai fotbalul) este dat la o parte ? Ştiu că lupta pentru primărie consumă f. mult timp dar să laşi baltă cel mai bun club al tău e un act de trădare ce va fi taxat în mod sigur la alegeri căci dacă trădezi sportul sigur vei trăda şi în politică ! D-le Bibarţ dvs. urmăriţi ce se întâmplă în sportul arădean, sau nu vă interesează că cel mai valoros club arădean este pe cale să se desfinţeze datorită lipsei banilor ? Când aţi depus jurământul v-aţi gândit că trebuie să fiţi corect cu toţi membrii colectivului ? Nişte explicaţii pertinente ar fi binevenite !

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.