sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Prima țară din lume care emite pretenții asupra Polului Nord

  de Special Arad | 21 decembrie 2014, 12:27 PM | Internaţional

  0

  Danemarca devine prima tara din lume care emite oficial pretentii asupra Polului Nord, pe masura ce se incinge competitia teritoriala in zona arctica, relatează DailyBusiness.ro.

  Martin Lidegaard, ministrul de Externe ale Danemarcei, va prezenta solicitarea tarii sale la sedinta Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) de luni, prin care pretinde 900.000 kilometri patrati dinolo de coasta Groenlandei. 

  Aceasta miscare ar putea sa lanseze Danemarca intr-un conflict cu alte tari care ar putea emite pretentii asupra unor portiuni bogate in resurse din zona arctica precum Canada, Rusia si SUA.

  Canada a anuntat inca de anul trecut ca va emite pretentii asupra Polului Nord, dar inca aduna date pentru a sustine aceasta cerere, scrie Financial Timesc, potrivit CNBC.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.