Update Prima semifinală Eurovision 2019, la Arad. „Distracția” va costa 300.000 lei din bugetul CMCA

  de [email protected] | 12 decembrie 2018, 5:49 PM | Administraţie | Topic special

  2

  În anul 2019 se marchează a 20-a participare a României la faza internațională a Eurovision Song Contest, iar la inițiativa TVR, prima semifinală națională a acestei ediții se va organiza, în luna ianuarie, la Arad. Consiliul Local Municipal urmează să voteze proiectul de hotărâre joi, 13 decembrie, Primăria fiind dispusă să cheltuie 300.000 lei pentru acest lucru din fondurile locale alocate evenimentelor cultural-artistice pe anul viitor. 

  Update – Consilierii locali municipali au votat în unanimitate proiectul de hotărâre ce prevede coorganizarea semifinalei din ianuarie a etapei naționale Eurovision, la Arad.

  În expunerea de motive, primarul Gheorghe Falcă menționează că Semifinala Selecției Naționale pentru acest concurs, coorganizată de Societatea Română de Televiziune, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, „constituie un bun prilej de promovare a imaginii Municipiului Arad atât în ţară, cât şi în străinătate”.

  Suma de 300.000 lei necesară pentru acoperirea parţială a cheltuielilor de coorganizare a semifinalei se va aloca din bugetul Centrului Municipal de Cultură Arad pentru anul 2019, capitolul „Alte servicii în domeniile culturii, recreerii și religiei”.

  Conform contractului, Municipiul Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad, se obligă să suporte cheltuielile legate de afișe, invitații, badge-uri/ premii, obiecte promoționale, să suporte plata onorariilor, cheltuielile de prestări servicii necesare organizării evenimentului, cheltuielile de deplasare, masa și cazarea pentru juriu, concurenți, prezentatori și scenarist.

  Pe de altă parte, Societatea Română de Televiziune se obligă să organizeze în Arad prima semifinală a Selecției Naționale pentru Eurovision Song Contest 2019 (data exactă nefiind încă stabilită, se știe doar că în luna ianuarie). De asemenea, TVR își asumă realizarea, pentru fiecare dintre concurenți, a intro-urilor și postcard-urior care să valorizeze orașul gazdă prin imagini care să includă cele mai reprezentative locații, monumente și tradiții locale, realizarea campaniei de promovare & marketing pentru toate etapele Selecției Naționale (pe toate canalele TVR, online și pe social media, prin parteneriate media și prin parteneriate comerciale).

  Sub sloganul „Dare to dream” („îndrăznește să visezi”), Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

  La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de ţări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina şi Marea Britanie.

  Eurovision 2019. Cum se desfășoară Selecția Națională

  Joi, 20 decembrie, vom afla semifinaliştii Selecţiei Naţionale, potrivit huff.ro.

  După Etapa de preselecţie urmează Etapa semifinalelor, care va avea loc pe parcursul lunilor ianuarie – februarie 2019, apoi Etapa finală.

  În premieră, Selecţia Naţională va avea un juriu naţional pentru semifinale şi unul internaţional, pentru finala competiţiei.

  O altă noutate a ediţiei din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision.

  Finala națională va avea loc în Bucureşti, în luna februarie, când vom afla reprezentantul României la Eurovision Song Contest 2019.

  În fiecare semifinală, juriul naţional va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una. În urma jurizării şi televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală.

  În ultima fază a Selecţiei Naţionale, reprezentantul României va fi decis de juriul internaţional şi telespectatori, punctajul acordat de telespectatori având ponderea punctajului acordat de un jurat.

  În calitate de organizator, TVR îşi rezervă opţiunea de a oferi câte un wild card în fiecare etapă a Selecţiei, fără ca exercitarea acestui drept să conducă la diminuarea numărului de piese calificate prin jurizare sau după caz, prin televot.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.