Prezența la vot în timpul pandemiei tinde să fie mai scăzută, arată statisticile din unele țări

  de - | 25 septembrie 2020, 11:37 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  0

  Prezenţa la vot în timpul pandemiei este una dintre cele mai mari temeri legată de alegerile de duminică. Mai multe ţări au organizat, însă, în ultimele luni alegeri. În cele mai multe s-a înregistrat o scădere a numărului de alegători.

  Cele mai mari scăderi au fost în Republica Dominicană (cu 14% mai puțin) și Macedonia de Nord (cu 15%), țări care aveau un număr mare de cazuri de COVID înainte de alegeri. O scădere a prezenței la urne a fost raportată și în Islanda sau Croația.

  Analiştii nu pun, însă, această situaţie neapărat pe seama pandemiei.

  Citește continarea pe europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.