vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Președintele federației de volei „vede” tot 10 echipe la startul Diviziei A1, inclusiv UVVG ProVolei Arad

  de Dan Lazăr | 9 iunie 2020, 2:22 PM | Sport | Știri Arad

  0

  Gheorghe Vişan, președintele Federației Române de Volei (FRV), consideră că ediția 2020-2021 a Diviziei A1 de volei masculin va avea la start 10 formații. Pentru debutul noii ediții de campionat, programat, se pare, în octombrie, s-a înscris și echipa arădeană UVVG ProVolei, care așteaptă însă implicarea autorităților locale, bugetul propus de prof. Radu Sabău, președintele clubului, fiind de aproximativ un milion de lei.

  „Probabil vor fi tot 10 echipe în prima ligă. Eu mi-aş dori să jucăm în 12, dar rămâne de văzut câte vor veni din Divizia A2. Din ce ştiu Steaua îşi doreşte, deci mai puţin de 10 nu cred că vor fi. Data când va începe campionatul se va stabili după videoconferinţa cu cei de la CEV. Mai întâi trebuie să vedem când se vor organiza meciurile din preliminariile Campionatului European”, a declarat Gheorghe Vişan, pentru Sportul Sălăjean.

  Ani la rând, Divizia A1 a avut la start 12 echipe. Însă, în stagiunea 2019-2020, pe prima scenă a voleiului românesc au rămas 10 grupări, după ce Steaua Bucureşti şi CSM Bucureşti s-au retras înainte de începerea campionatului.

  Din păcate, tot din prima ligă vor dispărea echipe şi în această vară. Astfel, Gloria Buzău s-a desfiinţat deja, CSM Câmpia Turzii are probleme financiare, iar Volei Municipal Zalău nu mai beneficiază de sprijinul Primăriei și se va desființa, însă nou apăruta SCM Zalău îi va lua, probabil, locul.

  Din liga secundă îşi doreşte să promoveze Steaua Bucureşti, aceeași intenție anunțând și UVVG ProVolei Arad. Colega de serie a arădenilor, CSM Suceava, a spus „pas” invitației de a accede în prima ligă, urmând a se baza și în sezonul viitor din Divizia A2 tot pe tineret.

  Oficial, Federația Română de Volei va lua o decizie legată de viitorul Diviziei A2 în cadrul Consiliului Director programat la 17 iunie, însă semnalele sunt că întrecerea se va suspenda, iar promovarea se va decide în funcție de locurile ocupate în clasament înainte de declanșarea pandemiei de coronavirus. Bineînțeles, dacă cluburile își vor dori să facă pasul spre A1.

  clasament volei a1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.